Nieuws - 19 januari 1995

Ato-DLO steunt Kenniscentrum wel

Ato-DLO steunt Kenniscentrum wel

Het Agrotechnologisch onderzoeks instituut van de Dienst Landbouwkundig onderzoek (Ato-DLO) doet wel mee aan divers overleg in het kader van Kenniscentrum Wageningen (KCW). Hiermee reageert hoofd PR en Marketing H. van der Schild op de berichtgeving in het WUB van vorige week over het Kenniscentrum Wageningen en de vermeende dissidente houding van Ato-directeur Eenink.

De KCW-filosofie staat voor een hechtere samenwerking en uitwisseling van personeel. Hierdoor moeten in een krappere markt voor onderzoek de Wageningse wetenschappers sterker staan en elkaar niet onnodig beconcurreren. Schild memoreert de deelname in de onderzoekscholen VLAG en EPW. Wel is het zo dat Ato-DLO bij de oprichting ruim vijf jaar geleden, de voorbeeldopdracht meekreeg de werving van onderzoeksopdrachten na te streven.

Ook het AB-DLO reageert op het betreffende artikel. Een woordvoerder benadrukt dat de afkorting IMAG niet meer staat voor Instituut voor mechanisatie en gebouwen, maar voor Instituut voor milieu en agritechniek.