Nieuws - 26 september 1996

Wiskunde

Wiskunde

Het Vak

 • Verplicht voor propedeuse Biologie, M10 en beperkte keuze voor L10, L20, L30, L50, L60, M30, O, T.
 • Drie studiepunten
 • Docent: drs O.A. van Heerwaarden en elf anderenTijdens het werkcollege wordt de theorie behandeld, sommen gemaakt en je kan er vragen stellen. Het is de bedoeling dat je een heleboel vragen van tevoren thuis al maakt. Het examen bestaat uit vier vragen die op opgaven uit het boek lijken.

  De docenten zijn goed en leggen alles duidelijk uit en houden zelfs het vak wiskunde leuk. Ze tonen interesse in de studenten persoonlijk. Zelfs als je wiskunde snapt moet je naar college voor de goede sfeer en humor.

  Tips: Oefen veel oude examens, houdt de stof bij en volg het werkschema uit het werkboek.

  Van Heerwaarden is uiteraard blij met de evaluatie maar was niet echt verrast. De evaluaties via de Muggen-enquete laten meestal een dergelijk positief beeld zien. Uit die enquetes komt vaak naar voren dat studenten zelfs het vak zwaarder inschatten dan er uren voor staan. Het valt studenten achteraf dus vaak mee hoeveel tijd het ze heeft gekost. De tip om examens te oefenen is een goede tip maar is alleen nuttig als studenten ook die andere twee ter harte nemen en de stof en het werkboek van het begin af aan goed bijhouden. Met alleen examens oefenen kom je er echt niet. Het gros van de studenten volgt het ook wel. Een enkeling die het niet volgt - echt alleen de hele goeden - halen dan toch het examen."

  De opmerking over de goede sfeer vind ik wel aardig en opmerkelijk want we geven met elf verschillende docenten het vak. De humor zal bij iedereen toch wel anders zijn maar inderdaad, ik denk dat de sfeer over het algemeen wel goed is. En zelf probeer ik inderdaad van mijn drie groepen van veertig studenten alle namen uit het hoofd te kennen."

  De vakken in deze rubriek staan beschreven in het boekje De juiste WEG van de WSO en de Activiteitenvereniging voor eerstejaars. De evaluaties zijn gebaseerd op vragenlijsten die in het voorjaar 1996 zijn ingevuld door eerstejaars (eerste en tweede trimester) en tweedejaars (derde trimestervakken). De enqueteresultaten zijn verwerkt door de gidsredactie.