Nieuws - 24 oktober 1996

Wageningse opleiding biologie goed, economie vergeten

Wageningse opleiding biologie goed, economie vergeten

Het weekblad Elsevier heeft een vergelijking gemaakt tussen universitaire studierichtingen. Elsevier vergeleek vijftien populaire studierichtingen door ruim 6500 studenten te interviewen over hun studie. De resultaten zijn op 19 oktober gepubliceerd in het opinieblad. Alleen de Wageningse biologie-opleiding is in het onderzoek betrokken. Die doorstond de vergelijking goed; met Groningen bezet de LUW de eerste plaats.

Vorig jaar, toen Elsevier een soortgelijke test uitvoerde, kwam Wageningen nog niet in het onderzoek voor. Wageningen protesteerde en wist kennelijk waarom: meteen de ereplaats voor Biologie", schrijft Elsevier. Wel is Elsevier nu de Wageningse economie-opleiding vergeten.

De uitslag van het Elsevier-onderzoek wijkt op verschillende punten essentieel af van de Keuzegids hoger onderwijs. Zo is volgens de Keuzegids het doctoraal-rendement bij de biologen van de Universiteit van Amsterdam het slechts, terwijl in het Elsevier-onderzoek deze opleiding op dit punt juist de beste is. De Vrije Universiteit komt volgens de Keuzegids als beste uit de bus; Elsevier zet deze opleiding op de derde plaats. Wageningen scoort in het Keuzegids onderzoek een tweede plaats, Groningen een derde.