Nieuws - 19 december 1996

Wageningse omroep uit de ether

Wageningse omroep uit de ether

De uitzendingen van de Wageningse Omroep Stichting (WOS) zijn afgelopen vrijdag gestaakt. Vorige week bleek dat de uitzendmachtiging reeds een jaar verlopen was. In dat jaar waarschuwde het Commissariaat van de Media, zelfs twee maal per aangetekende brief, dat een verlenging nodig was. Desondanks heeft het dagelijks bestuur de uitzendmachtiging niet laten verlengen.


Net voor het uit de lucht gaan van de radio- en tv-zender is het dagelijks bestuur van de WOS afgetreden. Interne strubbelingen zouden aanleiding zijn voor het aftreden. De stichtingsraad, het algemeen bestuur van de WOS, stelt een onderzoek in.

Naar aanleiding van het aftreden van het WOS-bestuur en het staken van de uitzendingen is een gemeentelijk besluit over de subsidiering van een verhuizing van de WOS van de agenda van de gemeenteraad van afgelopen maandag gehaald. De WOS zou de voormalige Nobel-mavo verruilen voor een ruimte in het bedrijfsverzamelgebouw van Compotex aan de Costerweg. Daarmee was 48 duizend gulden gemoeid.

Onduidelijk is wat de toekomst van de WOS zal zijn. Een nieuwe aanvraag kost enkele maanden, terwijl er andere kapers op de kust zijn. Tegelijk met het verdwijnen van de WOS bleek dat TV-Gelderland op de Wageningse kabel zal komen. Deze zender bestaat sinds begin november dit jaar, kent al sinds enkele jaren een radio-zender en neemt de plaats in van het failliete Sport 7.