Nieuws - 9 mei 1996

Wageningse

Wageningse

Met gemiddeld een zeven komen de Wageningse politicologen op een vijfde plaats in de visitatiecommissie Politicologie. Het betreft het programma Communication and innovation studies in the area of agriculture health and environment.


Dit programma van de vakgroep Voorlichtingskunde heeft volgens de commissie een aardige kwaliteit, een hoge maatschappelijke relevantie en een goede levensvatbaarheid. Wel is het subthema Dynamics of policy making zwak ontwikkeld, menen de beoordelaars. De produktiviteit van de groep ligt, met 9,9 publikaties per medewerker per jaar, boven het landelijk gemiddelde. Vrijwel al het onderzoek van de vakgroep Voorlichtingskunde is in het programma ondergebracht. Het gaat om 35 onderzoeksplaatsen, waarvan 23 door de LUW worden gefinancierd. Het onderzoek van de werkgroep Landbouwpolitiek werd niet door de commissie beoordeeld; dat draaide mee in de visitatie Economie.

De top 3 van Nederlands politicologisch onderzoek wordt gevormd door de Universiteit Twente (8,52), de Rijksuniversiteit Leiden (8,1) en de Vrije Universiteit Amsterdam (8). Onderaan het lijstje bungelt de Erasmus-universiteit uit Rotterdam met een zesje. De Nijmeegse polemoloog dr Leon Wecke, die in Wageningen enige bekendheid heeft vanwege zijn lezingen voor Studium Generale, krijgt met zijn programma het laagste cijfer: een 4.