Organisatie - 17 maart 2020

Wageningen opnieuw beste landbouwuniversiteit ter wereld

tekst:
Albert Sikkema

Opnieuw is Wageningen de beste landbouwuniversiteit ter wereld, concludeert QS World University Ranking. Ook de cijfertjes achter de ranking zijn bemoedigend.

Wageningen is al 15 jaar de beste universiteit van Nederland, volgens de Keuzegids Hoger Onderwijs. Zoiets begint zich ook af te tekenen op de mondiale lijst van beste landbouwuniversiteiten, opgesteld door QS. Voor de vierde keer eindigt WUR als eerste. Net als vorig jaar scoort Wageningen (97 punten) aanmerkelijk beter dan de inmiddels vaste nummer 2: UC Davis (92 punten) uit de Verenigde Staten.

De ranking van QS, die zich onder andere baseert op de publicatiecijfers van Scopus, laat ook zien hoe Wageningen mondiaal presteert per wetenschapsterrein. Op het gebied van landbouw en bosbouw staat WUR mondiaal op nummer 1, maar ook op het gebied van milieuwetenschappen haalt Wageningen een hoge waardering met een mondiale plaats 8. Opvallend is ook de sterke Wageningse positie op het gebied van ontwikkelingsvraagstukken: nummer 14 van de wereld. Op al deze drie wetenschapsterreinen is Wageningen de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit in de QS-ranking.


Omdat Wageningen ook meetelt bij de marine wetenschappen en de veterinaire wetenschappen, leidt dat tot een sterke positie in het brede wetenschapsveld Life Sciences. Op die QS-lijst stijgt de WUR van plaats 67 in 2019 naar plek 58 dit jaar. Dat is geen schokkende winst, maar geeft vooral aan dat WUR kwaliteit behoudt in tijden van studentengroei.

resource_wageningenur_nl_forum_reactions_wrapper for object 42 of type wm_language nl_gx_webmanager_cms_core_implementation_languageimpl 16

 • Arju Ali Khan

  Wageningen deserves that! Hope, I will join their department in future. #greenhousehorticulture

 • Dr G Byju

  Best wishes

 • Ali Elhakeem

  Congratulations! So proud to be a member in this University.

 • Gabriel Angella

  Congratulations! I have done my MSc (Soil and Water) when the name was Wageningen Agricultural University and I still have contact. I am proud to have been part of this splendid University!

 • stephen ngoda

  1995/96 i have been there just to pay a visit duling my tropical animal production diploma course at larenstein collage deventer. it is a fantastic univesity in world wide

 • Moussa Diallo

  Congrats to be the top University in the world. Good luck for the future.

 • Claudy massawe

  Congratulations my dream university. One day I will be there.

 • Giancarlo Curzel - Italy

  Congrats from an old Agronomist

 • Sharp eye

  Congrats WUR! But thats an old photo! Pre campus plaza...

 • mutava celestine

  Soon i will join the prestigious programme in plant science.


Re:ageer