Nieuws - 5 oktober 1995

Wageningen leukste studentenstad?!?

Wageningen leukste studentenstad?!?

Uit een niet-representatieve enquete van de Hoger Onderwijs Gids komt Wageningen met stip binnen op de eerste plaats als zijnde leukste studentenstad van Nederland, zo las ik in het WUB van 21 september. In het onderzoek geven studenten aan in hoeverre zij tevreden zijn met zaken als sportvoorzieningen, huisvesting en mensae in de stad waar zij studeren.

De Wageningers kenden de hen ter beschikking staande sportfaciliteiten een 8,6 toe, landelijk gezien een ware topper. Probleem is, dat niet duidelijk wordt of de sportvoorzieningen hier zo geweldig zijn, of dat de Wageningse student, veelal komend van het platteland, (te) snel tevreden is. De sportvoorzieningen van diverse studentensteden worden immers niet objectief, aan de hand van een aantal criteria, vergeleken.

Hier worden dus appels met peren vergeleken, hetgeen doorgaans tot weinig bevredigende resultaten leidt.

Als je niets vergelijkt, kan je ook niet bovenaan staan. Maar Wageningen staat bovenaan dus reageert de afdeling Studentenzaken juichend en laat weten hiermee iets te willen doen, bijvoorbeeld een advertentie in de zaterdagkrant, zo luidt het devies.

Zet er dan alsjeblieft wel bij, dat de quasinaieve nieuwelingen verplicht zijn enkele marketing-vakken te volgen. Deze discipline leert ons namelijk dat de consument graag bedonderd wil worden. Nou, die kennis kan de eerstejaars in Wageningen met de uitkomst van deze enquete nog wel es van pas komen.

Deze leuke universiteitsstad, zonder treinstation of stadsbussen (handig die OV-kaart als je in de stromende regen naar de Dreijen moet fietsen), zonder openluchtzwembad en zonder terrassen op het zuiden om maar enkele zaken te noemen, kent elke vrijdagmiddag een ware leegloop van studenten die op zoek gaan naar het ouderlijk huis. Want zeven dagen per week bivakkeren in deze stad, nee dat houdt ook de meest gerenommeerde student niet vol. Dat zou allemaal veel te leuk worden.