Nieuws - 18 januari 1996

Wageningen Seed Centre opgericht

Wageningen Seed Centre opgericht

De vakgroepen Plantenfysiologie, Plantenveredeling en Agronomie, het Internationaal Agrarisch Centrum (IAC) en het Centrum voor Plantenveredelings- en Reproduktieonderzoek (CPRO-DLO) hebben een reeds langer bestaande samenwerking bekrachtigd in het onlangs opgerichte Wageningen Seed Centre. Het gezamenlijke optreden moet de Wageningse concurrentiepositie ten opzichte van andere onderzoekinstellingen vergroten, meldt CPRO-medewerker ir N.P. Louwaars.


Het centrum krijgt geen eigen middelen. Met een recent verschenen folder wil het zich in het buitenland profileren. Dat is noodzakelijk omdat vooral buiten de grenzen onvoldoende zicht is op het werk van de Wageningse instellingen.

Volgens Louwaars levert de LUW vooral theoretische kennis. Het CPRO is beter ingevoerd in routinematig onderzoek naar de zaaizaadkwaliteit en het IAC heeft ruime ervaring met project-identificaties en de opzet van trainingen. Het centrum heeft directe contacten met de Nederlandse algemene keuringsdiensten. De eerste opdracht is al binnen: bij de Moi-universiteit in Kenia zal het trio meewerken aan de zaadtechnologie-opleiding