Nieuws - 10 oktober 1996

WSO wil studenten in Wagenings topbestuur

WSO wil studenten in Wagenings topbestuur

De Wageningse Studentenorganisatie, WSO, is een actie begonnen om studenten ertoe te bewegen te solliciteren naar de functies van voorzitter en vice-voorzitter van het college van bestuur van de LUW. Alle studentenhuizen en studentenafdelingen van de SSHW ontvangen deze week meerdere exemplaren van een brief, waarbij de WSO een standaard sollicitatiebrief en curriculum vitae heeft gevoegd, omdat studenten het tegenwoordig druk hebben".

De vakbond vindt dat studenten te weinig inbreng hebben in de nieuwe bestuursstructuur, als deze door de Tweede Kamer wordt goedgekeurd. Helemaal als wordt bedacht dat LUW en DLO in een holding moeten. De paper van Peper herbergt veel kansen en bedreigingen, waarop we ons als studenten goed moeten voorbereiden", aldus de WSO.

In het feit dat er binnen het college van bestuur twee vacatures ontstaan, ziet de vakbond een mooie gelegenheid voor studenten om inbreng te blijven houden op bestuurlijk niveau. De actie dient om het bestuur duidelijk te maken dat de WSO een goede studenteninspraak wenst onder de wet Modernisering Universitaire Bestuursstructuur (MUB). Een serieuze actie met een ludieke ondertoon", aldus een woordvoerder van de studentenvakbond. Zo kunnen studenten hun betrokkenheid bij het universitaire bestuur tonen. We rekenen erop dat tenminste honderd studenten een sollicitatiebrief sturen."