Nieuws - 9 mei 1996

Voorzieningen voor studenten onder druk

Voorzieningen voor studenten onder druk

De Wageningse studentenverenigingen maken zich zorgen over de toekomst van de studentenvoorzieningen in de landbouwstad. Zij vrezen dat die bij toekomstige bezuinigingen steeds verder onder druk komen te staan. In een notitie onderstrepen de verenigingen daarom nog eens het belang van de voorzieningen.

De notitie wordt op 13 mei uitgereikt aan het college van bestuur van hogeschool Diedenoort. Het LUW-bestuur ontving de nota enkele weken geleden al. Met de notitie proberen we de opinie te beinvloeden", legt SSR-voorzitter T. Bos uit. Door de mensen te overtuigen van het belang van de voorzieningen proberen we bezuinigingen voor te zijn."

De voorzieningen zijn nu op een goed niveau", vindt Bos, maar de verwachtingen zijn niet gunstig." Hij wijst erop dat de financiering van de LUW terugloopt, terwijl de studenten minder tijd hebben door de prestatiebeurs, zodat de verenigingen voor hun bestuur steeds afhankelijker worden van de bestuursbeursregeling. Volgens Bos is er vanuit pr-oogpunt voldoende reden om de studentenvoorzieningen bij toekomstige bezuinigingen te ontzien. De SSR-voorzitter vermoedt een verband tussen de kranteberichten dat Wageningen de gezelligste studentenstad is en de recente stijging van de studentenaantallen.

De nota is ondertekend door de gezelligheidsverenigingen, de WSO, de sportverenigingen SLW en Argo, de raadsfracties PSF en CSF en Jongeren Milieu Aktief.