Wetenschap - 29 juni 1995

Voorlopig geen uitbreiding aantal netwerkaansluitingen

Voorlopig geen uitbreiding aantal netwerkaansluitingen

Het plan om honderd nieuwe studenten op hun kamer aan te sluiten op het netwerk van de Landbouwuniversiteit is uitgesteld tot september. Dit zei medewerker studentenzaken H.J. van Dijk 26 juni in de commissie studentenzaken. Volgens Van Dijk moeten eerst nog enkele technische storingen worden opgelost, voor de groep studenten met een netwerkaansluiting kan worden uitgebreid. Daarnaast schrikken studenten volgens hem massaal terug voor het gevraagde entreebedrag van 250 gulden en de honderd gulden borg, bovenop de maandelijkse huur van 25 gulden.

Hoofd Informatisering en Datacommunicatie (IenD) ir R. Blom ontkent dat er sprake is van een technisch probleem. Van Dijk is geen technicus", zegt hij geirriteerd. Eerder al zijn tijdens een proef dertig studenten succesvol aangesloten. Wel erkent Blom dat het entreebedrag voor studenten een probleem vormt. Het hoge bedrag moet de kosten van het dure modem van vijftienhonderd gulden dekken. IenD zoekt nu naar extra subsidiemogelijkheden. Daarnaast is de afdeling in gesprek met de Stichting Sociale Huisvesting Wageningen over de mogelijkheid van gespreide betaling van het entreebedrag.

Volgens Blom is onder studenten bewust geen campagne gevoerd voor aansluiting per 1 juni. Dat is vlak voor de zomer. Wanneer een student aangesloten wordt op het netwerk wil hij daarvan maximaal profiteren."