Nieuws - 10 oktober 1996

Virtuele faculteit nader onderzocht

Virtuele faculteit nader onderzocht

Een virtuele Europese landbouwfaculteit, kan dat? Over die vraag bogen zich begin oktober wetenschappers en beleidsmakers van een aantal Europese landbouwfaculteiten. Ze waren te gast bij de afdeling Informatisering en datacommunicatie. Volgens I&D'er Peter Linden was het een kick-off-bijeenkomst. Er is heel veel mogelijk op het gebied van telematica - je hebt Internet, video-conferencing enzovoorts - maar wat kan dat betekenen voor de onderwijskundige samenwerking tussen de verschillende Europese landbouwfaculteiten?"

Een definitie van de virtuele landbouwfaculteit kan hij nog niet geven. We willen niet te ver voor de troepen uitlopen. Bij dit door de Europese Unie gesponsorde project gaat het er juist om de bewustwording van de mogelijkheden van nieuwe media te stimuleren, niet om een blauwdruk te leveren."

Belangrijk bij een virtuele landbouwfaculteit is dat de studenten niet fysiek gaan reizen, maar in hun eigen faculteit kennis kunnen nemen van expertise en onderwijsaanbod elders in Europa. Dat onderwijsaanbod is dan niet extra- of buitencurriculair, maar kan gewoon in het eigen programma worden opgenomen.