Nieuws - 7 december 1995

Vilitzer, Voor de kerstman

Vilitzer, Voor de kerstman

Het was voor mij duidelijk geen vetpot deze Sinterklaas. Zegge en schrijve een lettertje gehad. Zo'n lullig Veetje van Jamin van nog geen decimeter. Gezellig. Bovendien gebakken uit witte chocolade. Als ik iets niet lekker vindt, is het witte chocola. Enfin. De Sint beweerde dat hij gegronde redenen had om mijn persoon dit jaar maar 's over te slaan. Hij was tot de conclusie gekomen dat ik heel erg stout was geweest. Nu ik er een paar dagen over na heb kunnen denken, kan ik het alleen maar met hem eens zijn.

Klaas vond namelijk dat ik die meneer, die de sector Plant- en Gewaswetenschappen moet reorganiseren, niet zo had mogen afkammen. De goedheiligman was hierover zeer verbolgen en besloot zijn knecht's roede niet te sparen. Want aldus de Sint: dat het met het reorganiseren nog niet helemaal gelukt is, is niet de schuld van die arme man.

Reorganiseren van een sector kost namelijk tijd, gaf de Oude Man ten uitleg. En daar de Landbouwuniversiteit geen horecabedrijf is en de collegeleden niet Van der Valk heten, kost dat veel tijd. Gelukkig ook maar." Weliswaar is het dan zeer kortzichtig van het college, te willen dat een sector zeven-en-een-half miljoen bezuinigt in dik twee jaar, als men weet dat het ontslag van de gemiddelde ambtenaar minstens zoveel tijd in beslag neemt. Maar benadrukte Klaas wederom: Vos en zijn kornuiten heten geen Gerrit of Arie."

Dat het de sector plantjes en gewasjes desalniettemin gelukt is in ieder geval al anderhalf miljoen te bezuinigen, zo besloot de Sint, moet juist gezien worden als een prestatie. Je had dus niet zo op meneer Schelbergen mogen schelden. En daarom krijg je alleen een vieze V."

Sint heeft gelijk. Daarom biedt ik op deze plaats oprecht mijn excuses aan. Hopelijk leest de kerstman het WUB net zo goed als Sinterklaas.