Wetenschap - 19 december 1996

Vilitzer, Sterkte

Vilitzer, Sterkte

1997 Wordt geen gezellig jaar. Dat staat bij voorbaat al vast. Zo zal het uiterst sfeervolle woord vakgroep dankzij het college uit de Wageningse vocabulaire verdwijnen en krijgen we net als alle andere bureaucratische instellingen op aarde het kille woord departement toebedeeld. Ter compensatie ontvangt iedereen dit jaar een krokante Zimbabwaanse bonbon.

Ook zal in 1997 de laatste hand gelegd worden aan de fusie met DLO. Fuseren is immers een goede zaak, heeft datzelfde college ons ingepeperd. Niemand weet meer, heeft eigenlijk ooit geweten, waarom samengaan nodig is. Fuseren is echter zoals over ter wereld ook in dit geval een doel op zich. Om de kritische mond te snoeren zijn er Filipijnse bananenchips.

Dankzij verlicht despoot Ritzen krijgt de LUW alvorens ze straks universiteit af is eerst nog een nieuwe bestuursstructuur, MUB geheten. Met het oog op het huwelijk met DLO is deze MUB alvast lekker ondemocratisch. Een fris Zuid-Afrikaans wijntje helpt u gelukkig deze nakende ongein even te vergeten.

Maar dat is allemaal pinda's vergeleken met de hogesnelheidstreinen, bulderbanen, Euro's, Betuwelijnen, explosieve filegroei, Beekse randnachtvluchten en nog veel meer narigheid, die straks het decor zullen vormen, waartegen ons leven zich afspeelt. Om die donkere tijden te verlichten is er alvast een Indiase geurkaars.

Het ergste van al is echter dat wie ook maar waar wat in bovenstaande melken te brokkelen heeft altijd over vooruitgang spreekt. Om de vieze smaak die u hiervan in uw mond krijgt te laten verdwijnen, zijn er heerlijke pepermuntjes van Fidel.

Heel veel sterkte in 1997 gewenst.