Nieuws - 26 oktober 1995

Vilitzer, Schelbergen?!

Vilitzer, Schelbergen?!

Ondanks derde geldstromen, bezuinigingen, outplacements, imagocampagnes en andere uiterst eigentijdse operaties, zit Wageningen nog steeds niet echt ruim in de slappe was - en al helemaal niet in de studenten. Dat weten ze op de derde verdieping van de Costerweg inmiddels ook. Vandaar dat de collegeleden immer naarstig speuren naar geldbesparende operaties. Reorganisatie is daarbij een veel geslaakt kreetje, hoewel in de praktijk het gereorganiseer nauwelijks vlot. Dus besloot het illustere trio dat thans de hoogste tijd is gekomen om daar 's wat aan te doen: een tweede adjunct-secretaris, speciaal belast met reorganiseren, bijvoorbeeld.

Hoe komen ze op het idee!? Alsof er niet al drie secretaria (Theo, Paul en Hans) rondsloffen op het hoofdgebouw, die dat zouden kunnen. Alsof die wat beters te doen hebben. Toch moet het college dat gedacht hebben. Voor de nieuwe en tamelijk overbodige functie heeft het college ook al een kandidaat: meneer Schelbergen.

Bij het horen van deze naam rest u en mij natuurlijk niets anders dan verbaasd het hoofd te schudden. Schelbergen! Een idiotere keuze is niet mogelijk. Schelbergen en reorganiseren? Zijn ze gek geworden daarboven? Dat is toch die sectordirecteur Plantaardige Produktie? Die moest daar ook al 's een keer de boel reorganiseren. Dat is 'm toch helemaal niet gelukt? Sterker nog: daar is nooit een kubieke centimeter van zijn plaats gezet, nimmer een halve gulden bezuinigd. Niet in de tijd dat hij daar zat. En die Schelbergen wordt directeur reorganisatie? Dezelfde die ooit uit wanhoop iets stoms heeft geroepen? In de trant van dat het beter is als vakgroepen zouden verdwijnen, of zoiets. Waar toen gelukkig niemand naar heeft geluisterd. Ja, die. 't Gaat duidelijk niet goed op etage nummer drie.