Nieuws - 22 januari 1998

Vilitzer, King Veerman the First; a play

Vilitzer, King Veerman the First; a play

Vilitzer, King Veerman the First; a play
Eerste bedrijf, scene een
('s Ochtends. Twee murwgebeukt uitziende mannen van middelbare leeftijd voor een dagvers koffiezetapparaat, ergens in een kantine na de Amerikaanse week; na TVC, SKG, middenstructuur, sectoren en vakgroepen, departementen, leerstoelgroepen, onderwijs- dan wel onderzoekinstituten; na WUB en MUB en tig missies. Oftewel nog geen twintig jaar na hun aanstelling; ten tijde van het KCW)
Man 1: Waar is Bert?
Man 2: Bert is er niet
Man 1: En Ernie?
Man 2: Ernie heeft een afspraak
Man 1: Waar?
Man 2: Op het mobiliteitsbureau. Je weet toch dat Ernie weg moet hier
Man 1: O, ja... He, waar is Bert dan?
Man 2: Bert is op het IAC. Naar Veerman. Nog koffie?
Man 1: Ja graag, twee klontjes. Wat moet Bert daar dan?
Man 2: (belerend) Veerman gaat de voorlopige brede lijnen van de nota die de fundering legt voor de basis van de te varen koers globaal presenteren. Heel belangrijk!
Man 1: (afwezig met het lepeltje in zijn oor prikkend) O
Man 2: Jazeker. Is het vervolg op Lelystad. Toen gaf Veerman een algemene inleiding op de tussentijdse visie van de concept strategische richting voor een eventueel plan. Daar was Bert toen niet bij omdat hij ging golfen in Biddinghuizen
Man 1: (veert op) Had-ie een birdie op de elfde! Heeft Bert trouwens ook niet wat geschreven voor Veerman?
Man 2: Ja, maar dat is maandag weggegooid. Daarom moet hij nu een uurtje meepraten in een groepje. Die schrijven dan heel snel hun conclusies op, zodat Veerman die in de pauze kan lezen. Mooi he? Misschien weegt dat mee in Veermans uiteenzetting van de brede lijnen van..
(Man 1 gaat af)
Eerste bedrijf, scene twee
('s Middags. Inmiddels is Ernie van het Biotechnion gesprongen en is Bert op weg naar het RIAGG. Man 1 peutert geconcentreerd in zijn neus)
Man 2: (ongeduldig) Waar blijft Bert nou?