Nieuws - 28 september 1995

Vilitzer, Hoofdpijn

Vilitzer, Hoofdpijn

Een prachtige week. Toch heb ik al drie dagen hoofdpijn. In Bosnie lijkt, als je Clinton moet geloven, eindelijk iets van een akkoord tot stand te komen en de vaderlandse boeren hebben de door hen gejatte mestdossiers weer teruggegeven. De ultieme schreeuwlelijk Van den Brink daar gelaten, houden de agrariers zich verder tamelijk gedeisd. Ik vind ze zelfs wel lief. Om Assense bejaardentehuizen zo in de blommetjes te zetten, in plaats van in de stront. Terecht dat Johny B. dan ook weer thuis is bij ons moeder.

Een mooie week. Ok. Sinds anderhalf etmaal regent het onophoudelijk. En busje komt zo, waarschijnlijk het meest infantiele liedje uit de Nederlandstalige muziekhistorie, hoor ik te vaak. En bijstandsbeambten uit Brabant worden met bijlen bewerkt. Ja, en Kluivert heeft wederom te hard en ditmaal tevens door rood gereden. Maar dat zijn niet echt redenen tot kopzorgen.

Helemaal niet omdat met succes het Nederlands record geconstateerd alcoholpromillage bij levende mensen een stuk scherper is gesteld. Dankzij een oersterke 31-jarige inwoner van Haarlem staat dit thans op 7.2 promille.

Waar mijn reeds drie dagen durende hoofdpijn dan vandaan komt, is me een raadsel. Zelfs met de economie gaat het nog steeds goed. Weliswaar heeft mijn baas al dagenlang heel demonstratief een inschrijfformulier voor de cursus omgaan met lastige mensen op zijn bureau liggen, maar hij volgt wel meer vreemde cursussen. Niks om me persoonlijk aan te trekken en al helemaal niet om koppijn van te krijgen. Ook zijn er maar weinig dagen geweest de afgelopen week dat ik meer dan vijf gram heb opgerookt, minder dan vijf uur heb geslapen of meer dan vijf bakken koffie heb genuttigd.

Het moet dus iets in het eten zijn geweest. Maar wat? Ik eet nooit salmonellakip of clenbuterolkoe. Ik eet alleen maar vis.

Kortom, ik weet het niet. Maar 't voelt niet best.