Nieuws - 5 september 1996

Vilitzer, Beste eerstejaars,

Vilitzer, Beste eerstejaars,

Voor een vrolijke en succesvolle studie in Wageningen is het belangrijk om onderstaande tien geboden uit het hoofd te leren.

1. Ga nooit met twee of meer weekendtassen wasgoed op vrijdagmiddag naar mamma toe. Dat leidt onherroepelijk tot ruzie met on- of afgestudeerde medepassagiers.

2. Ga nooit na een avond housen op Unitas onder de douche. De kans is groot dat je in slaap valt en vervolgens de afdeling onder water komt te staan.

3. Beeindig zo spoedig en pijnloos mogelijk de relatie met vriend of vriendin thuis. Je mist anders een hoop lol en op den duur loopt zo'n relatie toch op de klippen.

4. Laat nooit onbekenden met de vraag Is Piet thuis? binnen. Die hebben het alleen maar op je cd's en kratten bier voorzien.

5. Lees altijd iedere dag een paar pagina's uit een willekeurige krant. Het aantal wereldvreemde academici is tegenwoordig al hoog genoeg.

6. Ga meteen dit trimester met een of ander probleem langs bij de studiecoordinator, decaan of psycholoog. Dat komt later altijd van pas.

7. Jat geen posters van Pamela Anderson uit een abri. Die is hier inmiddels uit.

8. Doe nooit meteen de eerste keer examen in het vak Voortzetting Statistiek, dat haalt toch niemand. Wacht daarmee tot het einde van de studie.

9. Praat in een kroeg nooit in dialect tenzij je dronken bent. Dat doet afbreuk aan de profilering van Wageningen als Wereldstad.

10. Blijf vooral op jezelf en de kracht van je argumenten vertrouwen, ook al luistert niemand naar je. Je hebt je dan in ieder geval als mondig mens niet laten ringeloren of laten maken tot marionet.