Nieuws - 21 november 1996

Veetelers trekken op naar Hoofdgebouw

Veetelers trekken op naar Hoofdgebouw

Veertig studenten van Zootechniek begaven zich woensdagmiddag 20 november met twee trekkers naar het hoofdgebouw. Daar overhandigde Antonie Vonk Noordergraaf, voorzitter van studievereniging De Veetelers, ongeveer 250 aanmeldingen voor de voorlichtingsdagen aan Piet Aben, hoofd Voorlichting en pr. De studenten zijn verbolgen over het feit dat de studie Zootechniek ontbrak in een LUW-advertentie voor de voorlichtingsdagen. De gewraakte advertentie verscheen op 2 november in onder andere NRC/Handelsblad en De Volkskrant. Op de aangeboden formulieren,ingevuld door studenten en vakgroepmedewerkers, staat de studierichting wel. We hebben over de kwestie contact opgenomen met Aben. Een rectificatie zag hij niet zitten, maar hij beloofde het op een andere manier goed te maken. Dat is tot op heden niet gebeurd. Wij willen nu weten wat hij concreet gaat doen," vertelt Vonk Noordergraaf. Vorige week verscheen in het WUB al een brief van De Veetelers over de kwestie.

Aben legde uit wat er mis ging. Op het laatste moment is met het seinen van de advertentie door het reclamebureau naar de kranten iets fout gegaan, waardoor een regel is weggevallen." Volgens Aben is er geen echte schuldige aan te wijzen maar nam het reclamebureau sportief de schuld op zich. Dat resulteerde in een door het bureau gratis geleverde ingezonden mededeling in het wetenschapskatern van De Volkskrant van 16 november.

Overigens ontbrak ook Voeding in de advertentie, maar die studierichting zag van verdere acties af na de toezegging van Aben na de jaarwisseling iets extra's te doen. Het voorlichtingsseizoen is nog jong, hield Aben de actievoerders voor.