Nieuws - 2 juli 1998

Vakantie

Vakantie

Vakantie
Bijspijkeren en repeteren
Maartje Lof, student Tropisch landgebruik
Toen ik in een antikraakhuis woonde, plaatste de gemeente een Russische kunstenares bij ons in huis. Ik had met haar afgesproken dat we deze vakantie naar St. Petersburg zouden gaan. Vrienden van haar bezoeken en naar een beroemd museum. Daar hangen ook werken van haar. Helaas is ze nogal chaotisch en zit ze nu plotseling in Israel. Dus er zal wel niets meer van komen. D'r zijn ook nog vrienden van haar bij ons thuis geweest waarvan ik het adres heb. Misschien ga ik daar nog wel naartoe. Het is wel een beetje lastig om in St. Petersburg te komen. Het kan met de boot vanaf Zweden of via Finland met de trein. Maar waarschijnlijk kom ik niet verder dan Zweden.
Coby Verdoes, medewerker bij NBBS-reisbureau Wageningen
Ik schat dat zestig tot zeventig procent van de mensen die hier een reis boeken student is. Er komen hier twee soorten studenten: die op stage gaan en die op vakantie willen. Bij studenten die op stage gaan zijn Azie, Zuid-Amerika en Afrika erg in trek. Dat is ook wel logisch, denk ik, als je kijkt naar de studierichtingen hier. Veel studenten gaan met de bus of met de trein op vakantie. Ook dat is logisch, want studenten hebben nou eenmaal weinig geld. Hiervoor werkte ik in Arnhem. Daar verkocht ik veel meer reizen naar de Verenigde Staten en reizen waarbij alles geregeld is. Dat heb je in Wageningen niet zo; mensen gaan ergens naartoe en zoeken het dan zelf wel uit.
Harro de Vries, student Milieutechnologie
Ik ga mijn vriendin opzoeken in Burkina Faso. Samen gaan we een rondreis maken door Burkina en Mali. Ik heb zelf een paar jaar in Gabon gewoond en vorig jaar ben ik naar Senegal geweest. Daar hadden we contacten met de Nederlandse ambassade, waardoor we allerlei ontwikkelingsprojectjes konden bezoeken. Het was heel bijzonder om te zien hoeveel mensen voor elkaar kunnen krijgen in gebieden die vrijwel woestijn zijn. Dit jaar hoop ik eigenlijk dat we weer zoiets kunnen doen; mijn vriendin heeft in Burkina wel contacten. Mijn studie is niet gericht op ontwikkelingslanden, maar misschien zijn er toch wel mogelijkheden om er te gaan werken; Afrika heeft een speciaal plekje in mijn hart. Misschien heb ik een te positief beeld van Afrika hoor, ik ben natuurlijk nog nooit in Nigeria geweest. In ieder geval heb ik er veel zin in om te gaan. Ik vertrek over drie dagen
Mick Beekhuizen, student Technische bedrijfskunde in Enschede
Ik werk deze vakantie als coordinator van een bijspijkerkamp. De Universiteit Twente organiseert dit jaar voor het eerst een bijspijkerkamp, een multimediakamp en een hoogbegaafdenkamp voor middelbare scholieren. De kampen worden op de campus van de universiteit gehouden en duren een week. Op het bijspijkerkamp spijkeren we de scholieren bij in groepjes van vier tot vijf. De multimediagroep gaat een eigen videoclip maken en op het hoogbegaafdenkamp werken ze aan complexe probleemstellingen. Tussendoor kan iedereen veel sporten en 's avonds zijn er allerlei activiteiten, bijvoorbeeld toneel. We eten ook een keertje bij een studentenhuis. Zelf ga ik dit jaar niet op vakantie. Ik moet nog twee herexamens doen, maar ik hoef niet bijgespijkerd te worden, hoor.
Annemarie Klaasse, student Bodem- en waterconservering
Ik ben dit jaar op stage geweest naar Costa Rica, daar ben ik nog uitgeput van. En ik ben net terug van het practicum duurzaam landgebruik in Zuid-Spanje. Ik heb het zo druk dat ik nog geen vakantieplannen gemaakt heb. Waarschijnlijk ga ik alleen mijn stageverslag schrijven en nog wat examens doen.
Maartje Borgers, student Psychologie in Amsterdam
Ik werk op de administratie en in de keuken van Stichting Buitenkunst. Buitenkunst organiseert weken en weekends op haar buitenterreinen in Drenthe, de Peel en bij de randmeren. Iedereen die geinteresseerd is, kan daar onder professionele begeleiding bezig zijn met kunst. Bijvoorbeeld met zingen, dansen, schrijven of met theater. Daar komen ook veel studenten op af. Bovendien worden sommige vakanties geleid door studenten die nog bezig zijn met een kunstopleiding. Ik heb zelf wel eens een weekje meegedaan in Drenthe. Dat was echt heel leuk: de ene dag schilderen, de andere dag zingen. Er zijn ook weken waar je bijvoorbeeld alleen met je stem bezig bent. In plaats van meedoen, verwelkom ik dit jaar iedereen op de administratie. Vakantie zit er voor mij helaas niet in; ik ga voor m'n rijbewijs.
Saskia Ivens, bestuurslid van de Wageningse Studenten Organisatie
Van 3 tot 10 juli ga ik met het Nederlands Strijkers Gilde naar een kampeerboerderij in Lunteren. Daar gaan we met z'n allen zo'n acht tot tien uur per dag repeteren. Op 10, 11 en 12 juli treden we op in Groningen, Amsterdam en Utrecht. Dat is echt heel leuk. De muziek die we spelen is helemaal niet saai, ook al is het klassiek. We spelen hele stoere stukken. Sommige zijn ook heel ritmisch. Daarna ga ik een zomercursus ecologische landbouw volgen hier aan de Landbouwuniversiteit. Dat is voor die idioten die in hun vakantie willen studeren. Wel heel leuk, vooral omdat het een hele internationale groep is: van de 25 deelnemers zijn er veertien van buitenlandse komaf. Ik ga ook nog een weekje naar de vader van mijn vriendje in Praag. Daarna begint de AID. Ik word mentor en help ook nog met de ideaaltjes en wensjes van de WSO. Dat zal wel een weekje niet slapen worden, maar ja. Volgend jaar ga ik weer studeren. Dan kom ik wel weer bij.