Nieuws - 27 juni 1996

VSNU kibbelt over gehandicaptenbeleid

VSNU kibbelt over gehandicaptenbeleid

De universiteiten hebben geen dertigduizend gulden per jaar over voor de Interuniversitaire Werkgroep Voorzieningen Gehandicapten (IWVG). De VSNU beraadt zich over de toekomst van de werkgroep en de part-time coordinator.

Als elke universiteit tweeduizend gulden bijlegt kan de coordinator worden betaald die voor twee dagen per week op de loonlijst van de Universiteit van Amsterdam staat. Die coordinator, Jacqueline Huybregtse, moet er met de landelijke werkgroep voor zorgen dat universiteiten hun gehandicapten niet vergeten. Leden van de werkgroep geven advies in bouwzaken, ze geven voorlichting en ondersteunen zonodig studenten en personeel.

Inmiddels lopen diverse universiteiten achter met betalen. En bij vergaderingen zijn er steeds meer lege plekken. De mensen die wel komen, vinden het werk van de IWVG nog heel belangrijk. Ook de VSNU vindt aandacht voor gehandicaptenbeleid belangrijk, maar ze vraagt zich af of het niet gewoon een taak van een studentendecaan kan worden. Inmiddels heeft de bijdrage voor een coordinator voor de werkgroep en de toekomst van die werkgroep drie maal op de agenda van de VSNU gestaan zonder dat een besluit is genomen over de bijdrage van tweeduizend gulden per universiteit.