Nieuws - 21 maart 1996

Uitstel dreigt voor nieuwbouw zwembad

Uitstel dreigt voor nieuwbouw zwembad

De nieuwbouw van het zwembad kan voorlopig niet doorgaan omdat de Raad van State eerst de bezwaren wil behandelen van E. Schiphorst, eigenaar van Tuincentrum Schiphorst aan de Mansholtlaan. Schiphorst werd eerder met zijn bezwaren door de gemeente en in tweede instantie ook de provincie in het ongelijk gesteld.


Onze bedrijfsvoering zal belemmerd worden. Mechanische en chemische onkruidbestrijding geeft stof- en stankoverlast voor bezoekers van het zwembad die bij mooi weer op de zonneweide liggen. Die ligt op slechts vijftig meter van ons tuincentrum. Verder hebben zowel de Dienst Landbouwvoorlichting en de Dienst Landbouwkundig Onderzoek als de Land- en Tuinbouworganisatie ons gemeld dat uitstoot van chloriden door het zwembad de groei beinvloedt of vertraagt. Zowel de gemeente als de provincie kunnen niet aantonen hoeveel chloor er vrij zal komen." Volgens Schiphorst vindt de gemeente dat het wel zal meevallen en dat hij anders maar schadeclaims moet indienen. Maar dat wil de gemeente niet zwart op wit zetten."

Schiphorst heeft van verantwoordelijk wethouder H. Blankestijn (PvdA) nader overleg toegezegd gekregen, maar dat heeft nog niet plaatsgevonden, stelt Schiphorst. Blankestijn vindt echter dat Schiphorst genoeg kansen tot overleg heeft gehad. De kweker maakt volgens de wethouder weinig kans bij de Raad van State omdat ook de provincie zijn bezwaren niet honoreerde. Bovendien heeft Schiphorst al overleg gehad. We kunnen ook het zwembad op een andere locatie op De Bongerd bouwen, tweehonderd meter verderop, maar dan nog moeten de bezoekers langs zijn kwekerij. Ik begin me af te vragen wat Schiphorst op zijn bedrijf aan middelen gebruikt. We leven in Nederland, dus de procedures moet gevolgd worden. Ik denk dat we in september gewoon kunnen beginnen."