Nieuws - 24 augustus 2015

Twee nieuwe bloggers

tekst:
Koen Guiking

De blogwedstrijd van Resource heeft twee winnaars opgeleverd: Carina Nieuwenweg en Kristina Simonaityte. Hun verhalen zullen eens in de twee weken te lezen zijn op Resource-online.nl.

Foto's: Carina (links) en Kristina

Carina, schrijver van het blog Met je hotpants in het klaslokaal, is derdejaars student BSc Moleculaire levenswetenschappen. Ze is al een jaar actief als studentredacteur voor Resource. Een verhaal van haar hand is bijvoorbeeld Zonder dralen in het huwelijksbootje. Zelf omschrijft Carina de blogstijl die ze zal hanteren als ‘kritisch en met de nodige zelfspot.’ Voor haar studie in Wageningen deed Carina een opleiding tot piloot bij het Belgische leger. Tot haar spijt moest ze daarmee stoppen. Maar ze vliegt nog wel. In een zweefvliegtuigje. Vanuit de lucht maakte ze onder andere foto’s van de campus. En het leger heeft ook nog wel haar interesse. De komende maanden doet ze de minor Military science and leadership in Breda. ‘Maar dat is maar een paar uur per week. Ik blijf gewoon in Wageningen en onderneem hier nog van alles waar ik blogs over kan schrijven.’

Kristina, auteur van het blog Smart in Spanish, is tweedejaars student MSc Forest and nature conservation. De uit Litouwen afkomstige Kristina deed haar bacheloropleiding Ecology aan de University of Edinburgh (Schotland). Voor die opleiding studeerde ze ook een jaar aan de University of California – Davis. Het was bij die Amerikaanse universiteit dat Kristina debuteerde als redacteur. Ze had een column in het universiteitsblad California Aggie. Terug in Edinburgh ging Kristina eveneens schrijven voor de universiteitskrant en na haar studie werd ze wetenschapsredacteur bij een nieuwswebsite in Litouwen. ‘Dat had een vakantiebaantje moeten zijn, maar werd een heel jaar.’ Ondanks alle ervaring met ‘inburgeren’ in andere culturen, viel de verhuizing naar Wageningen Kristina in eerste instantie toch zwaarder dan gedacht. Dat is vast stof voor mooie blogs.

Carina en Kristina vervangen Romy Appelman en Mary Shrestha, die beide hun opleiding in Wageningen hebben afgerond.

Andere bloggers van Resource zijn Jan-Willem Kortlever, student Agrotechnologie die vorig jaar namens CSF in de studentenraad zat, en Camilla Ponte, student International Development Studies afkomstig uit Italië. Sinds kort hebben we ook een vlogger. Derek Pan, die jaren heeft geblogd, maakt nu videoblogs vanuit zijn thuisland China, over het leven tussen twee culturen: de Nederlandse en de Chinese.