Nieuws - 26 oktober 1995

Telefoonrekening

Telefoonrekening

Hij heeft de hoogste telefoonrekening van Wageningen. Daar ben ik van overtuigd. Eerst belde hij als Peter. Hai, met Peter. Ik moest jou terugbellen". Het duurt de eerste keer even voor je je hersenen hebt gepijnigd wie het kan zijn en je realiseert dat het geen bekende is, maar een telefoonhijger. De zeurderige stem kwam je ook al niet bekend voor. Ophangen dus.

Over het algemeen wil hij weten hoe oud je bent en vervolgens of je geil bent. Zover komt hij bij mij allang niet meer. Bovendien heeft hij de laatste tijd iets nieuws bedacht. Een bekende truc weliswaar, hij zal hem wel van een collega-hijger hebben of uit een tv-programma want hij komt zelf niet bijster creatief over, maar de eerste keer duurt het toch weer even voor je de hoorn erop smijt. Hij belt nu als Jan van de NVSH. Met Jan van de NVSH. Wilt u meewerken aan een enquete?" De bekende zeurderig stem deed mij argwanen, dus ik stemde toe. Want wie weet was het een onschuldige enqueteur die toevallig net zo praatte als Peter. En als student weet je dat enquetes afnemen geen pretje is. Nadat Jan naar mijn leeftijd had gevraagd kwam het al: Hoe vaak hebt u behoefte aan seks?" Mijn antwoord was: Dat gaat u niets aan meneer." Zijn reactie Maar kunt u het aangeven in aantal keren per week?" leerde mij onmiddellijk dat ik weer neer
kon leggen. Een echte enqueteur had zijn vraag niet herhaald.

Ik krijg onze grote vriend regelmatig aan de telefoon. Soms eens in de twee weken, andere keren duurt het een paar maanden voor hij ons weer lastig valt. Van andere studentes hoor ik dat hij hen ook belt. Als hij een man aan de lijn krijgt, hangt hij direct op. Het moet een trieste figuur zijn, deze telefoonhijger. Als hij systematisch alle studentenafdelingen afbelt en hij belt elke afdeling gemiddeld elke twee maanden, dan moet hij bijna de hele dag aan de telefoon zitten. Een dure grap, maar ook erg droevig dat je niets anders te doen hebt in het leven. En dat niemand je leuk vindt.

Het schijnt dat boos worden, terughijgen of op een andere manier de discussie aangaan dit soort mensen alleen maar stimuleert en opwindt. Dus dames: krijg je een zeurderige Peter of een Jan van de NVSH of een andere humorloze creatie van deze figuur aan de telefoon, hang dan zonder een woord te zeggen op. Dan vindt hij misschien nog een ander doel in zijn leven voordat het te laat is.