Nieuws - 10 oktober 1996

Technische dienst bevrijdt medewerker uit lift

Technische dienst bevrijdt medewerker uit lift

Tijdens de stroomstoring in Wageningen op 7 oktober is een medewerker in het Biotechnion bevrijd uit een lift, aldus G. van Brakel van de Technische Dienst Oost. We hadden de zaak snel onder controle, want we hebben goede calamiteitenplannen. We zijn wel uren bezig geweest om alle apparatuur en cv-ketels weer aan de praat te krijgen, toen de elektriciteitsvoorziening weer werkte." Een aggregaat, dat het Centrum voor kleine proefdieren van stroom moet voorzien, schakelde automatisch in. Volgens Van Brakel wordt het aggregaat regelmatig getest.

Dr H.H. Beeftink van de vakgroep Levensmiddelentechnologie vertelt dat alle proefopstellingen uitgeschakeld zijn die, bij het plotseling inschakelen van de stroom 's nachts, een gevaar konden opleveren. Dit leidde niet tot ergernis bij medewerkers, aldus Beeftink. Er was zelfs een wat lollige stemming. En bij zo'n stroomstoring merk je pas hoe stil het kan zijn als al die pc's en andere apparaten uit zijn."

Op Zodiac meldt S. Leenstra, hoofd van de proefaccommodatie Vissen, dat het noodaggregaat niet naar behoren werkte. De accu's waren niet geladen en daarom startte het aggregaat niet. Leenstra zoekt de oorzaak in het overbelaste personeel bij de Technische Dienst West. De technische dienst was niet voor commentaar bereikbaar.