Nieuws - 7 december 1995

Studentenzaken komt in bestuurscentrum

Studentenzaken komt in bestuurscentrum

De afdeling Studentenzaken wordt de komende maanden volledig ondergebracht in het bestuurscentrum van de LUW op Duivendaal. Door de verhuizing moeten alle bestuursafdelingen flink inschikken.


Eerst zou voor de afdeling Studentenzaken aparte huisvesting aan het bestuurscentrum worden gebouwd, maar het college van bestuur ziet daarvan om financiele redenen af.

Door het nieuwe besluit moeten veel beleidsmedewerkers op Duivendaal intern verhuizen. In de nieuwe opzet gaat Studentenzaken de begane grond bevolken. Het Transferpunt en het Bureau Buitenland vertrekken naar de eerste verdieping, waar zij met de Wetenschapswinkel een vleugel gaan bevolken. De drie afdelingen moeten volgend jaar fuseren. Ook zullen de verspreid liggende bestuurlijke archieven op de eerste verdieping worden geconcentreerd.

De andere bewoner van de begane grond, Voorlichting, gaat naar de derde verdieping. Dat is de plek van de afdeling Juridische en algemene zaken, die verhuist naar de griffie op de derde verdieping.

Met de verhuizing krijgen met name de binnen-kamers, die uitkijken op de binnenplaats, een zwaardere bezetting. Het aantal representatieve kamers (grote kamers voor afdelingshoofden) neemt fors af. Alleen de collegeleden, de secretaris en de raadsvoorzitter houden een grote kamer.

Iedereen moet inschikken", concludeert het hoofd Voorlichting, P. Aben. Het bestuurscentrum wil niet beter gehuisvest wil zijn dan veel vakgroepen, waar vaak twee mensen op een kamer werken." Het plan ontstond tijdens de voorbereiding van de huisvestingsnota van het college van bestuur. Wegens geldgebrek kan het college niet alle investeringen in de bouwnota realiseren. Door af te zien van de aanbouw voor Studentenzaken bespaart de LUW circa een miljoen gulden.