Nieuws - 7 november 1996

Studentenflats op Internet via tv-kabel

Studentenflats op Internet via tv-kabel

In korte tijd hebben zeventig studenten zich opgegeven bij het informatie- en servicecentrum van de LUW voor een aansluiting op het universitaire netwerk. Ze worden voor de kerst aangesloten, meldt medewerker ing S. Goudswaard. Hij streeft ernaar halverwege volgend jaar vierhonderd studenten op het net te hebben aangesloten.

De studenten worden via een kabelmodem aangesloten op het net. Deze verbinding is veel sneller en goedkoper dan een telefoonlijn. Bovendien heeft de LUW de abonnementskosten verlaagd van 35 naar 25 gulden per maand. De aansluitingen zijn niet kostendekkend; de universiteit subsidieert het project met anderhalve ton. Alleen LUW-studenten mogen daarom worden aangesloten. De SSHW, de verhuurder van de studentenflats, heeft er zo'n tachtigduizend gulden voor gereserveerd.

Voorlopig worden alleen de sterflats aan de rand van de stad aangesloten. De studentenflats aan de Haarweg en de Marijkeweg zijn al eerder aangesloten. De andere flats liggen te ver van het bestaande netwerk, aldus Goudswaard. Hij heeft al een paar bewoners van studentenflat Walstraat moeten teleurstellen.