Nieuws - 2 november 1995

Studentenbond ISO tevreden over sparen studiepunten

Studentenbond ISO tevreden over sparen studiepunten

Studentenbond ISO is uiterst tevreden over de wijze waarop onderwijsminister Ritzen studenten de mogelijkheid wil geven studiepunten te sparen. Met de spaarregeling kunnen studenten een jaar van hun studie ongestraft wat minder te presteren.

Er is toch nog rechtvaardigheid in het hoger onderwijs, juicht de bond triomfantelijk in een persbericht. De bond stapte eerder dit jaar naar de rechter toen Ritzen liet weten af te zien van een spaarregeling. De rechter wees vervolgens de Tweede Kamer op haar plicht de minister aan zijn de belofte te houden.

De voorgestelde spaarregeling, tot stand gekomen na intensief overleg tussen het ministerie en de studentenbond, ontslaat studenten niet helemaal van de plicht om jaarlijks een minimaal aantal studiepunten te halen. De student kan een slechte studieprestatie in een jaar slechts compenseren als hij nog tenminste tien studiepunten heeft gehaald. Daarnaast moeten studenten afstuderen binnen een jaar na afloop van de officiele studieduur. Deze periode wordt verruimd voor studenten die een vergoeding kregen uit het afstudeerfonds, het huidige auditorenfonds.