Nieuws - 19 september 1996

Studenten verdienen geld met wegen chips

Studenten verdienen geld met wegen chips

Diverse studenten hebben een kleine bijverdienste ontdekt. Door zakken chips van Smiths te wegen bij de groentenafdeling van de supermarkt, is vast te stellen of er een scoorkaart in zit. Wie op zo'n kaart het juist vakje openkrast, wint tien gulden. Nu de juiste antwoorden van veel kaarten op Internet staan, is het makkelijk om te winnen.

De groentenchef van supermarkt C1000 in de Tarthorst is niet blij met het oneigenlijke gebruik van zijn weegschaal. Ze stonden het hele vak leeg te plukken. Bovendien hielden ze andere klanten op die hun groenten wilden afwegen." Bij de Super in de Nude, net als de C1000 dicht bij studentenflats, is het nog niet opgevallen dat klanten hun chips wegen. Een medewerker vindt het wel een leuk idee. Ik ga het meteen proberen."

Student Maarten Kootstra heeft de truc op bescheiden schaal uitgeprobeerd. Ik heb zes zakken gewogen, waarvan er twee iets zwaarder waren. Daar zat inderdaad een scoorkaart in en dankzij Internet had ik twee keer het goede antwoord." Omdat hij zelf geen Internetaansluiting heeft, maakt Kootstra gebruik van een computer van de universiteit. Net als vele anderen. Ik kan tegenwoordig nergens meer komen of er zit al iemand zijn scoorkaarten op te lossen," schrijft hij in een e-mailbericht.