Nieuws - 20 april 1995

Studenten klagen over avondcolleges

Studenten klagen over avondcolleges

De gezelligheidsverenigingen en de sportstichting (SLW) klagen steen en been over de hoge onderwijsverplichtingen voor eerstejaars studenten in de avonduren en verzoeken het college om avondcolleges af te schaffen.

Het is bijna onmogelijk om activiteiten te plannen waarbij alle eerstejaars aanwezig zijn", schrijven de vier grote studentenverenigingen - verenigd in Contractus - SLW en de Christelijke studenten verenigingen aan het college van bestuur. Het is te merken dat eerste-jaars minder deelnemen aan introductie activiteiten en pas later of helemaal niet meer op trainingsuren komen door hun avondcolleges", aldus de SLW.

De Christelijke studentenverenigingen stellen dat onderwijsverplichtingen in de avonduren hun activiteiten frustreren. Computervaardigheden, economie-toetsen en alles wat niet direct tot het primaire onderwijs behoort, verdwijnt naar de avonduren. Contractus sluit zich hierbij aan: Het studentenleven speelt zich voornamelijk 's avonds af en niet overdag. Dat ritme wordt nu verstoord."

Reden voor het uitwijken naar de avonduren is veelal ruimtegebrek. Een speciaal ingestelde werkgroep Roostering concludeerde in februari 1994 dat uitbreiding van het aantal zalen het enige alternatief is. De christelijke studentenvereningingen zijn hiervan niet onder de indruk. Hopelijk scheept u ons niet af met het argument dat de roostering nu eenmaal te vol is", schrijven zij aan het college van bestuur. De avondcolleges komen binnenkort weer aan de orde in de commissie studentenvoorzieningen.