Nieuws - 22 februari 1996

Student, Tanja

Student, Tanja

Met de studie gaat het wel goed, ook al heb ik niet alles gehaald. Landinrichtingswetenschappen is leuk en komt overeen met wat ik ervan verwacht had. De voorlichtingsdagen gaven een goed beeld, maar het meeste heb ik gehad aan de meeloopdag. We hebben toen, onder begeleiding van enkele ouderejaars, in een groepje een opdracht uitgevoerd. Verder kregen we een rondleiding en hield de decaan een praatje.

Ik heb pas in de zesde van het vwo besloten wat ik ging studeren. Lang twijfelde ik tussen een talenstudie in Utrecht of een studie in Wageningen, maar Wageningen leek me gewoon leuker. Ik heb nog lang zitten dubben tussen Bosbouw of Landinrichtingswetenschappen. Ik denk dat ik de planologie in ga, want architectuur trekt me niet zo. Maar wat ik precies met de studie wil, weet ik nog niet.

Naast het studeren ga ik uit. Meestal in Unitas, want dat is toch wel de plek waar je moet zijn. Vooral het eerste trimester was het daar op donderdag altijd heel druk, maar de laatste weken lijkt het wat rustiger. Misschien dat het koude weer daar de oorzaak van is. Om die reden ben ik al een keer niet geweest. Soms ga ik ook naar Annie's, hier beneden in Asserpark.

In het weekend ga ik altijd naar huis om paard te rijden. We hebben thuis IJslanders. Dat zijn hele sterke beesten die het hele jaar door, ook met deze koude, buiten zijn. Mijn opa, oma en een tante hadden ook al IJslanders. Het zit in de familie. Als je er eenmaal op gereden hebt, wil je ook nooit meer iets anders.

Dit ras heeft enkele extra gangen zoals de tolt en de telgang. Vooral de tolt is een manier van lopen die heel prettig rijdt, terwijl de telgang minder lekker zit en vooral bij wedstrijden gebruikt wordt. Het zijn heel temperamentvolle dieren. Aan de hand zijn ze heel makkelijk, maar als je op ze rijdt blijven ze maar gaan en zijn ze soms niet te stoppen. Het zijn gewoon paarden die het erg leuk vinden om voor de mens te werken.