Nieuws - 29 augustus 1996

Student, Sofie

Student, Sofie

Ik heb een kamer gevonden op de Walstraat. Het is een typische Ceres-afdeling maar ik hoef geen lid te worden van Ceres. Ik heb daar ook geen tijd voor want ik ga wedstrijdroeien en iedereen zegt dat je daar veel tijd mee kwijt bent. Misschien dat ik nog B-lid van Unitas wordt. Ik weet niet precies wat dat inhoudt, maar dan kun je geloof ik altijd naar binnen.

Ik ben heel blij met de kamer. Tijdens de algemene introductiedagen logeerde ik bij mijn mentor. Die zag toevallig in een supermarkt een briefje over deze kamer. Daarop heb ik gebeld en ben ik langsgeweest. Het ging allemaal heel makkelijk. Maar omdat ik eigenlijk heel moe was heb nauwelijks iets onthouden van wat ze me allemaal verteld hebben. Ik weet alleen nog waar de douches zitten.

Eerst heb ik nog gelogeerd bij kennissen van mijn ouders in Wageningen-Hoog. Die hebben ook op Tholen gewoond. Op dat eiland is maar weinig te beleven. Er wonen veel forenzen. Tot je vierde jaar kun je leuk op straat spelen, maar dan houdt het wel op. Er was op de middelbare school in Bergen op Zoom zelfs een jongen die een Tholen Promotion Team had opgezet omdat iedereen neerbuigend deed over Tholen.

Eigenlijk dacht ik dat Wageningen ook een gat zou zijn. Maar Wageningen is heel erg leuk. Misschien komt het wel door de introductiedagen, waarvan vooral de avonden leuk waren. Op de zaterdag in de introductieweek hebben we meegedaan aan Het Grote Ideaal. Wij voorspelden voor twee gulden de toekomst met handlezen. Er waren zelfs mensen die wij moesten vertellen dat ze schizofreen zijn. Van het slotspektakel op de Berg heb ik niet veel meegemaakt want ik was in slaap gevallen.

Van Tholen zijn er nog zes anderen die hier gaan studeren. Biologie, levensmiddelentechnologie en veeteelt. Ik ga rurale ontwikkelingsstudies doen. Eerst had ik gedacht om politicologie te studeren. Maar nadat ik een tijdje lid was geweest van de politieke jongerenorganisatie Dwars leek me dat niet echt leuk. Toen ben ik gaan vergelijken wat er aan studies te halen is. Ontwikkelingsstudies lijkt me leuk omdat het sociologie inhoudt maar ook praktisch is. Dus niet alleen gewauwel maar ook werken met plantjes.

Tijdens de introductiedagen heb ik een bijeenkomst van de studievereniging Troposfeer bezocht. Die hadden een tekenwedstrijd georganiseerd waarbij je een bananenman moest tekenen. Wij tekenden een bananenvrouw en kregen de eerste prijs: een kokosnoot met een gouden strik.