Nieuws - 2 maart 1995

Student, Roy

Student, Roy

In de Bennekomse bakkerij Vebaco werken gaf mij altijd weer de motivatie tot studeren, want dan wist ik altijd waarom ik mijn studie af moest maken. Je maakte daar wel van alles mee. Zoals die keer dat de zoetstof voor broodjes niet met een kwast, maar met de stoffer over de broodjes werd gesmeerd. Diezelfde stoffer werd gebruikt om aan het einde van de dienst de vloer te vegen.

Uiteindelijk heb ik tot november vorig jaar in de bakkerij gewerkt. Toen ging de zaak dicht ging omdat een paar grote klanten afhaakten. De vestiging in Doetinchem was moderner en bleef open. En dat terwijl er in Bennekom een paar jaar geleden nieuwe machines waren neergezet.

Na de sluiting ben ik afgestudeerd. Ik heb nu een uitkering. Voor een 23-jarige is dat 1260 gulden, dat is niet slecht. Ik heb nog met een andere ex-werknemer contact. Hij heeft een opleiding als bakker, zelfs op HBO-niveau zegt hij. Hij mag in ieder geval lesgeven, dus dat zal wel kloppen. Hij heeft nu uitzendwerk aan de Middelbare Vakschool hier verderop aan de Marijkeweg.

Ik ben aan het solliciteren en het valt nog mee hoeveel vacatures er zijn. Sinds november zijn er drie brieven de deur uit. Binnenkort zal ik eens wat open sollicitaties verzenden. Ik heb goede hoop dat ik binnen paar maanden aan het werk ben. Het liefst wil ik het onderzoek in, niet per se als aio. Ik vind het gewoon prettig me vier jaar lang te verdiepen in een bepaald onderwerp.

Ik heb Bodem, water en atmosfeer gedaan. Dat zat er al vroeg in; elke dag in een schriftje noteren of de zon schijnt en klooien met thermometers. Vanochtend zag ik die Van den Berg van Meteoconsult in een of ander ontbijt-TV programma van RTL. Hij is ook zo begonnen. Ik denk dat meer meteorologen dat hebben.

Een managementbaan trekt me niet, niet zoals een van mijn ploeggenoten waarmee ik zomers in de regionale tenniscompetitie speel. Ik doe veel aan sport; fietsen, voetballen en, zoals gezegd, tennis. Dan gaat de dag snel om. Ik neem het er wel van; dat kun je wel zeggen.