Wetenschap - 5 februari 1998

Student, Michiel

Student, Michiel

Student, Michiel
Ik zit hier op de afdeling van een vriend van mij. Ze namen de telefoon niet op, de hele avond al niet. Dus doe ik dat maar
Ik volg op de middelbare vakschool de vierjarige opleiding uitvoerend horeca-ondernemer. Op de havo had ik al het idee dat de horeca mij aantrekkelijk leek, omdat ik graag met mensen omga. Mijn ouders komen niet uit de horeca. Die zijn allebei leraar. Voor Wageningen heb ik gekozen omdat die opleiding bekend staat als beste in Nederland. Bovendien was het relatief dichtbij Maarn, waar ik vandaan kom
Ze zijn flink aan het bouwen en verbouwen op school. We hebben een eigen kroeg, de Wildeman, en drie restaurants. Ook de winkel is nieuw. Tegenover de school, ook aan de Marijkeweg, komt een hotel. De bedoeling is dat daar praktijksituaties geoefend kunnen worden. Dat is nu alleen mogelijk door het lopen van stages. In dat hotel gaan echte gasten logeren. Maar ik zal dat niet meer meemaken want het gebouw is pas begin 1999 af
Ook het hoofdgebouw is behoorlijk verbouwd. Er is zelfs een apart computerlokaal om bijvoorbeeld scripties te schrijven. Maar slechts enkele studenten maken daar gebruik van. De meesten hebben thuis een computer
De opleiding bevalt me goed, heel goed eigenlijk. Ik zit nu in het derde jaar en lig op schema. Ik heb net mijn stage achter de rug, in het vier-sterrenrestaurant Oud Londen. Ik heb daar in de bediening gewerkt. Banqueting en catering waren daarvan onderdeel. Catering is booming business en je komt nog eens ergens. Het verschil met banqueting is de locatie. Bij banqueting worden er grote partijen, compleet met entertainment, in het restaurant zelf gegeven in een apart gedeelte
Als ik klaar ben wil ik verder studeren. Ik denk over een hbo-opleiding op het gebied van toerisme en recreatie of misschien de business school in Haarlem. Maar dat is een dure particuliere opleiding. Ik wil verder in het management. Want het werken in de horeca is superverrot. Je maakt lange dagen en als ober-kelner heb je weinig perspectieven
Omdat ik in het weekend in de horeca werk heb ik nauwelijks tijd om te sporten in competitieverband. Mijn enige hobby is skien. Af en toe lees ik wat. Van bijvoorbeeld Ronald Giphart, een jonge schrijver die uit soort no nonsense-stroming komt. Hij heeft het niet over de liefde bedrijven maar over neuken. En ik mag ook graag met een paar vrienden thuis naar een filmpje kijken, met een biertje erbij

Re:ageer