Nieuws - 20 juni 1996

Student, Maurice

Student, Maurice

Ik ga zo Nederland-Engeland kijken. We kijken met een paar man; enkele afdelingsgenoten kijken ergens anders. Of ik zal treuren als Nederland verliest en uit het Europees kampioenschap ligt? Nee hoor.

De studie begint nu een beetje te lopen. Ik heb eerst zes weken Tropisch landgebruik gedaan maar toen ben ik geswitched. Nu twijfel ik of Landinrichtingswetenschappen wel de studie is waar ik warm voor loop. Het is leuk, maar ik sta er niet bij te popelen. Voor zo'n studie heb ik het juiste vwo-pakket gedaan, dus daar ligt het niet aan.

Ik heb vanochtend gesprekken gehad met de studie-coordinatoren. Die adviseerden mij om een beroepstest te doen. Dat heb ik nog nooit gedaan, maar waarschijnlijk is de uitslag toch wat ik verwacht. Ik denk zelf dat ik iets technischers wil doen. Daarvoor ben ik nu aan het rondkijken. Het zal iets buiten Wageningen worden. Misschien op hbo-niveau, hoewel ik dat niet waarschijnlijk acht.

Tot nu toe heb ik net iets te weinig gestudeerd. Ik zit op zo'n veertien van de 42 punten. Nou heb ik nog zes punten te goed van een practicum, dus de temponorm haal ik. Verder moet ik nog twee scripties afmaken. Dat is goed voor zeventien punten. Daarmee haal ik in ieder geval de 32 punten waarmee ik in het tweede jaar aan doctoraalvakken kan beginnen. En in juli en augustus ga ik nog zes vakken doen, dus misschien haal ik de 42 punten nog wel. Dan zie ik wel of ik verder ga.

Misschien heb ik begin dit jaar te veel tijd gestoken in het roeien. Dat doe ik nu minder, om wat meer aan studeren toe te komen. Zondag hebben we nog een wedstrijd voor zo'n zestig teams uit heel Nederland. Dat hebben we met de regio-commissie georganiseerd. Die ploegen bestaan uit studenten- en burgerverenigingen. Vooral in het westen is roeien populair.

Tja, de wedstrijd was verschrikkelijk. Bij elk tegendoelpunt zaten we maar wat te lachen. Het is toch onwaarschijnlijk dat ze met 4-1 verloren hebben. Het is gewoon een blamage want bepaalde spelers tonen geen inzet, of pas als ze eenmaal flink achter staan en wel moeten.

Omdat de Schotten maar met 1-0 wonnen, is Nederland alsnog door naar de kwartfinales. Nu moeten ze tegen Frankrijk spelen. Dan zullen ze er wel uit vliegen, denk ik.