Nieuws - 11 januari 1996

Student, Martine

Student, Martine

We hebben een ontzettend leuke afdeling waarmee we vaak op stap gaan. Binnenkort gaan we weer een weekendje weg. De afdeling stroomt nu vanwege stages wat door, maar de sfeer blijft gemotiveerd. En het zijn steeds anderen die iets organiseren, zoals spelletjes- of video-avonden.

Met oudjaar hadden we een feestje en hebben we wat vuurwerk afgestoken. Zo'n klein pakketje; flop, flop. Van het vuurwerk in Wageningen, we wonen op de tiende verdieping, heb ik niets gezien. We zijn namelijk direct naar Unitas gegaan, anders kom je daar niet meer binnen. Het was wel glad; we zijn nog een paar keer onderuit gegaan. Op Unitas was niets bijzonders georganiseerd. Toen we niet meer op onze benen konden staan, zijn we naar huis gegaan.

Nu is het een stuk minder, met twee keer per week stappen of theedrinken met vriendinnen. Veel tijd steek ik dit jaar in het raceroeien. Vijf keer trainen per week - roeien, krachttrainen, duurloop, ergometer - en eens in de twee weekenden roeien. Ik ben gevraagd voor de acht met stuur. Zo'n club blijft meestal maar een jaar bij elkaar. Als in dat jaar prijzen gewonnen worden, kom je een klasse hoger. Dat is meteen zwaarder.

Ik ben een van de oudere roeiers. Maar dat komt omdat ik pas in mijn tweede jaar in Wageningen AID liep, als mentor. Toen ben ik voor het eerst naar Argo geweest. Dat roeien bleek zo leuk dat ik daarna een jaar regioroeien heb gedaan.

Omdat studeren voor mij meer betekent dan alleen studeren, vind ik het jammer dat de studieduur beperkt is. Want studeren is voor mij bijvoorbeeld ook het samenstellen van de richtingsalmanak. Daar leer je ontzettend veel van: organiseren, mensen bellen, advertenties regelen en op beurzen mensen aanspreken.

Ik maak me niet zulke zorgen over het feit dat ik nu nog niet aan afstudeervakken toe ben. Ik zie wel, ook wat mijn inkomen betreft. Ik ben van plan om in september op stage te gaan. Het enige wat ik daarover weet, is dat ik wil vliegen.

Qua werk wil ik iets in onderzoek gaan doen. Ik studeer nu de immunologische variant van gezondheidsleer en reproduktie. Als ik op de vakgroep vraag waar je daarmee terecht komt, krijg ik alleen als antwoord dat je dat met deze studie nooit weet. Je komt altijd wel ergens terecht. Een weinig bevredigend antwoord.

Na mijn afstuderen wil ik een flinke reis om de wereld maken. Ik wil doen wat ik leuk en interessant vind. Maar nu ga ik verder met het poetsen van de keuken.