Nieuws - 11 juli 1996

Student, Marloes

Student, Marloes

De verbouwing en isolatie van het SSR-gebouw is nu bijna klaar. Binnenkort is Kwasir, de kroeg, weer gereed voor gebruik. Ook het luik naar de kelder is geisoleerd. De mensa kunnen we niet meer gebruiken voor feesten, tenzij de gemeente ontheffing verleend. Dat kan een paar keer per jaar. Je moet dan denken aan proppenfeesten, de algemene introductiedagen en het Oranjebal.

Ik heb er wel begrip voor dat de gemeente wil dat het gebouw geisoleerd wordt. Maar wat ik niet begrijp is dat ze dan gebouwen in de buurt neerzetten. Dat gebeurde bij KSV, waar een bejaardenflat in de buurt is gebouwd. Ook hier tegenover, in het oude ziekenhuis De Hucht, wilden ze iets met ouderenhuisvesting. Dat is vragen om moeilijkheden.

Overigens merk ik hier op de Dijkgraaf, ik woon op de derde verdieping, dat bijvoorbeeld de Hunker Bunker best wat geluid produceert. Gelukkig heb ik er niet zo veel last van, want ik ga zelf vaak naar de Bunker.

Ik ben direct in de proppen SSR-lid geworden. Begin dit studiejaar zat ik nog in de introductiecommissie. Verder heb ik allerlei zaken gedaan: recepties voorbereiden, achter de bar en in de mensa staan. En ik heb nog een gala georganiseerd.

Door mijn activiteiten voor SSR loop ik nu een half jaar achter, terwijl ik nog anderhalf jaar studiefinanciering heb. Ik heb vooral veel zuivelvakken gedaan. Daarom wil ik nog een afstudeervak op dat gebied doen. Eerst doe ik een afstudeervak natuurkunde. Dat is in beide gevallen bij de vakgroep Geintegreerde levensmiddelentechnologie en fysica. Die is onlangs gevormd, na het recente vertrek van prof. Walstra bij Zuivel.

Het ziet ernaar uit dat ik mijn recht op het auditorschap wel nodig heb. Maar op het moment dat ik die extra studiefinanciering nodig heb, ga ik door de relatief grote afstudeervakken en een stage, elk van vijf maanden, al over de maximale 5400 uren heen. Dat betekent dat ik toch geen auditor kan worden. Om de laatste verplichte vakken te halen, moet ik mijn studie dan zelf betalen. Op dit moment werk ik als parttime schoonmaakster in een aantal LUW-gebouwen, van zes tot tien uur 's avonds.

Ik laat me niet afschrikken door de moeizame planning van een stage in het buitenland. Ik wil per se naar het buitenland omdat me dat een hele leuke ervaring lijkt. Het is niet bevordelijk voor een baan, daarvoor kun je beter in Nederland stage lopen. Maar wie weet doe ik mijn tweede afstudeervak bij een bedrijf, als opstapje naar een baan.