Nieuws - 28 maart 1996

Student, Jorit

Student, Jorit

We hebben een weekend voor biologen georganiseerd: in mei gaan we kanoen van Belgie naar Nederland, over de Dommel. Dat is onder Eindhoven, bij Valkenswaard. Omdat dit het eerste weekend is dat de kampcommissie organiseert, beperken we de deelname tot twintig man. Om ons niet meteen te vertillen aan de organisatie. In totaal zijn er zo'n 230 biologen, de afstudeervakkers niet meegerekend.

Er is jaarlijks ook een wadloopweek, maar dan ben je opnieuw bezig met hetgeen je al veertig uur per week bestudeert. Daarom hebben we voor het kanoen gekozen. Na de zomer organiseren we voor biologen nog een sportdag waarvoor de inschrijving niet beperkt is.

Naast het organiseren van dit soort activiteiten doe ik ook nog aan toerroeien bij Argo. Nu het nog vriest geldt er een vaarverbod. Maar binnenkort kunnen we weer de Rijn op. Het is dan een kwestie van een of drie mederoeiers vinden. En vooral een stuurman, want die zijn altijd dun gezaaid. Vervolgens ga je gewoon roeien tot je moe bent. Dat is meestal een uur.

Ik steek ook veel tijd in het afdelingsleven. In de zomer kunnen we met z'n veertienen naar buiten, een kampvuurtje maken. Dat kan makkelijk, want we wonen op de begane grond van de Haarwegflats. Officieel mag het niet, maar de huismeester staat het toe zolang je het niet te gek maakt en er een emmer water bij hebt staan. Eigenlijk is het een barbecueplaats, wat zand met tegels er om heen, maar barbecuen doen we er niet.

Ik houd wel van de gezelligheid op de afdeling, de drukte. Thuis waren we met zes kinderen. Mijn broer heeft ook nog hier gestudeerd; die was lid van Ceres. Ik ben dat vorig jaar ook geweest, maar door al mijn andere activiteiten kwam ik er te weinig om echt mee te kunnen doen. Bovendien vond ik het toch corporaler dan mijn broer verteld had.

De komende zomer loopt de afdeling leeg. De helft gaat weg, op stage en zo. In het derde trimester gaan ook de biologen weg. We gaan naar Frankrijk, twee keer zelfs, en naar Drenthe.

Ik ben biologie gaan studeren omdat ik het dierenleed wil verzachten. Toen ik klein was wou ik boswachter worden, maar later bedacht ik dat een studie biologie meer zin heeft. Het is een beetje het bla-bla-verhaal dat biologen vaker ophangen. De komende zomer ga ik werken in een dierentuin in het voormalige Oost-Duitsland. Via een studievriend, zijn moeder is bevriend met de directeur van die dierentuin, kan ik daar aan de slag.