Nieuws - 18 mei 1995

Student, Hermine

Student, Hermine

Water is heel belangrijk in Nederland, misschien dat ik daarom wel Cultuurtechniek kies. Maar ook de bestuurlijke kant van de planologie trekt me; ik weet het nog niet. In mijn jeugd speelde water geen belangrijke rol, want ik ben in de bossen opgegroeid. Het enige water dat ik zag was de Waddenzee tijdens vakanties. Tja, en het zal ook niet de opleiding van mijn vader zijn geweest. Hij heeft de Hogere Zeevaartschool in Rotterdam gedaan.

Omdat hij en mijn moeder allebei niet gestudeerd hebben was het leuk ze te ontvangen op de ouderdag die we onlangs met alle eerstejaars van Ceres organiseerden. Zij hebben dat niet gekend, zo'n studentenleven. Ik heb ze de senaat laten zien en allerlei andere dingen op en rond het gebouw.

Eigenlijk had ik me voorgenomen om pas in het tweede jaar lid te worden van Ceres. Maar omdat ik vorig jaar zomer nog tijd had, heb ik toch de ontgroening gedaan. Ik ben lid van een jaarclub waarmee we gezellige uitstapjes organiseren. Verder ga ik alleen naar Ceres als ik in heb; ik voel me niet verplicht om op de vereniging te zijn.

Verder heb ik een groepje georganiseerd waarmee we lente-roeien bij Argo; afroeien in het voorjaar. Het is de bedoeling om in september verder te gaan als regio-roeiteam. Dat betekent dat we in het volgend seizoen aan vijf wedstrijden meedoen. Inmiddels zijn er weer genoeg boten bij Argo sinds het ongeluk waarbij zeven boten sneuvelden. Vraag me niet waar die boten vandaan komen, dat zou ik een afdelingsgenote hier op de Walstraat, zij is wedstrijdroeister, moeten vragen.

Met de studie gaat het goed en ik hoop in augustus of misschien al juli de proppen te halen. We hebben nu net een practicum over het Binnenveld met een presentatie afgerond. Daarbij, iedere student is zo'n vier minuten aan het woord over een bepaald aspect, telt niet de presentatie zelf. De inhoud is belangrijker. Het practicum bestaat hoofdzakelijk uit het overtrekken van topografische kaarten. Je kletst er wat bij, het is relaxed en soms wat saai. Het leerdoel is we allerlei karakteristieken van een gebied leren onderkennen en ermee vertrouwd raken. Nu gaan we aan een tweede practicum beginnen dat heeft iets te maken met een ontwerp voor een begraafplaats, zeggen ouderejaars. Daarvoor gaan we naar Renkum.