Nieuws - 26 september 1996

Student, Harry

Student, Harry

Meestal moet je leuren en lobbyen voordat je een nieuw bestuur bij elkaar hebt. Maar dit jaar ging het vanzelf. Er boden zich zelfs spontaan mensen aan voor het bestuur, voor het eerst in het bestaan van onze flatkroeg Beneden. Het voorzitterschap is iets van kleine dingetjes doen; kopieren, naar de notaris gaan of iets regelen. Er gaat ongemerkt zo'n vier tot vijf uur per week in zitten.

We hebben inderdaad niet zo'n reputatie als de Hunker Bunker bij de Dijkgraaf. Maar die geven ook op dinsdag, woensdag en donderdag feesten. Wij hebben ervoor gekozen maar drie tot vier feesten per maand te geven. Als er een feest is moet je in de voorbereiding en bij het begin aanwezig zijn, maar ook bij het afsluiten en het opruimen. Dat kost een hoop tijd. Daarbij komt dat we, vanwege de fiscus, onder een bepaalde omzet moeten blijven. En zelfs dat is de afgelopen jaren niet echt gelukt.

Met de bierleverancier, van het begin af aan was dat Brand, hebben we een heel leuk contact. Bij het etentje van het oude en het nieuwe bestuur nodigen we altijd de vertegenwoordigers en de chauffeurs van Brand uit. Officieel ben ik op 1 oktober voorzitter af, maar tot 22 oktober ben ik nog betrokken bij enkele afstudeerfeesten.

Bestuurswerk zal ik voorlopig niet doen want ik vertrek eind dit jaar voor een afstudeervak naar Indonesie. We gaan daar met vijf studenten werken, in opdracht van het Indonesische ministerie van Bosbouw. Dat betaalt de tickets en een dagvergoeding.

Het doel is te achterhalen of remote sensing geschikt is om de miljoenen hectares tropisch regenwoud te monitoren. Wij doen het veldwerk, waarbij we met de verzamelde gegevens een afstudeervak kunnen doen. Hoe we dat precies gaan inrichten weet ik nog niet. De precieze aanpak gaan we vanaf maandag bespreken.

Deze week ben ik nog druk met de voorbereiding van mijn colloquium over systemen van stuwmeren in Tunesie. We hebben dat in Wageningen gedaan, want er waren genoeg gegevens beschikbaar. Die stuwmeren zijn aangelegd voor de drinkwatervoorziening van Tunis en in de tweede plaats voor irrigatie. Eigenlijk wil de voorbereiding niet zo vlotten want ik ben al een half jaar bezig met dit onderwerp; misschien ben ik het een beetje zat. Die optimalisatie van zo'n systeem van stuwmeren betekent veel rekenwerk. Maar het dag in, dag uit achter een computer zitten trekt me niet zo. Vandaar dat ik ook nog steeds een verplicht vak, grondwaterstromen, moet doen. Er zijn wel meer studenten die dat tot het laatste moment laten liggen.