Nieuws - 1 februari 1996

Student, Cees

Student, Cees

Laatst zocht de SSHW een nieuwe huurder voor een leegstaande kamer bij ons op de afdeling. Daar kwam een meisje op af die stage zou lopen in Rhenen, in Nijmegen studeerde en graag in Wageningen wilde wonen. Maar zij had ook een aanbieding gekregen van een studentenhuis bij Asserpark. Zij ging daar eerst eten en zou daarna bij ons komen. De studenten in het huis waren enthousiast over haar.

Toen een van de bewoners hoorde dat ze later op de avond naar een Haarwegafdeling zou gaan, vroeg hij `Welke afdeling?~ en zij antwoordde `133~. `Verrek, daar woont Cees~, dacht hij toen. Hij belde mij meteen nadat ze vertrokken was en legde mij het probleem voor. `Kun je niet wat lomp doen~, vroeg hij mij, zodat het meisje voor hen zou kiezen. Maar voordat ik goed en wel uitgetelefoneerd was met hem, belde ze al aan. En natuurlijk doe ik niet lomp, dat kun je niet maken. Verder had ik die avond bezoek, dus ik heb haar niet gesproken. Ze heeft uiteindelijk voor het studentenhuis gekozen. Ons vond ze maar een stelletje ouwe lullen.

Er wonen hier inderdaad veel ouderejaars en twee ingenieurs. De enige jongerejaars hoopt dat in de lege kamer snel een leeftijdgenoot komt. Dat is ook wel belangrijk, zo'n mix van leeftijden. Het voordeel van zoveel ouderejaars is dat er ieder weekend wel mensen zijn en dat er vaak gekookt wordt.

Er zit hier een jongen die in Enschede studeert en in Barneveld stage loopt. Dat zijn lange dagen; iedere dag vroeg op, want hij moet daar al om acht uur zijn. Hij koos voor Wageningen omdat het zo'n leuke plek is om te wonen en neemt het carpoolen naar Barneveld op de koop toe. In het weekend geniet hij van het Wageningse studentenleven, want er is altijd wel iets te beleven hier.

Ik werk nu al weer bijna een jaar thuis, een soort telewerken voor een suikerbietencooperatie in Limburg. Ik reis een dag per week naar Limburg voor vergaderingen en overleg. Een bijzondere arbeidsverhouding, maar dat is vanzelf zo gegroeid. Toen ik met mijn afstudeervak bezig was, vroeg het bedrijf uit Limburg al of ik wist wat ik na de studie wilde doen. Ik was toen aan een statistisch probleem bezig dat zij bij de vakgroep Wiskunde hadden neergelegd.

Van het een kwam het ander. De afgelopen maanden iets met logistiek; mijn andere specialisatie naast statistiek. De vier dagen dat ik thuis werk, gebruik ik mijn eigen computer. Omdat het een opeenvolging van korte opdrachten is, heeft het bedrijf niet voor mijn werkplek thuis gezorgd. Maar het salaris is voldoende om zelf een pc te kopen.