Nieuws - 11 april 1996

Student, Arjan

Student, Arjan

's Zomers ga ik altijd catamaranzeilen en waterskien aan de kust bij Hoek van Holland. De catamaran is van een vriend van mij die al een tijdje werkt - goedkoop is zo'n hobby zeker niet. Met die vriend vaar ik regionale wedstrijden. Zelf heb ik een speedbootje voor het waterskien. Skien doe je alleen met mooi weer omdat er dan weinig wind staat en er dus weinig golfslag is. Het beste kun je waterskien bij oostenwind.

Om dat bootje te kunnen betalen moet ik er aardig bij werken in het Westland. Verder probeer ik wat te handelen in oude buitenboordmotoren. Daarvoor moet je tegen koopjes aanlopen. Vaak van mensen die in een impuls een speedbootje gekocht hebben en er weer van af willen. Dan knap ik die motoren wat op; beetje bijspuiten en dan verhandelen. Maar of het wat opbrengt is vooral een kwestie van geluk.

Als ik 's zomers werk, dan is dat vaak tot een uur of twee 's middags. Daarna ga ik naar het strand, waar altijd een vaste kern van vrienden bij elkaar komt. We watersporten ook samen. Het gaat eigenlijk echt om het sfeertje van het strandleven; gewoon alles bij elkaar. Nee, ik ben geen beachboy. Die proberen altijd heel populair te zijn. Zo ben ik bepaald niet.

Door het strand- en watersportleven heb ik wel gekozen voor Economie in Wageningen met als specialisatie Toerisme en recreatie. Maar het bevalt me eigenlijk niet zo. Er zit te veel sociologie in en het gaat te weinig over bijvoorbeeld de pretparken. Ik denk erover wat meer technische economievakken te nemen. Maar op dit moment twijfel ik daar nog enorm over.

Als ik in Wageningen ben, steek ik mijn tijd onder meer in de jaarclub bij Ceres. Ik ben pas dit jaar lid geworden omdat ik in het eerste jaar te laat was voor de introductie. Een individuele introductie halverwege het jaar is me afgeraden. Ik kwam te laat in Wageningen doordat ik eerst nog paar hertentamens voor bedrijfskunde op de Agrarische Hogeschool in Delft moest doen. Bovendien werk ik in september en oktober ook nog veel in het Westland.

Voor de Agrarische Hogeschool heb ik de middelbare agrarische school gedaan en al die tijd heb ik contact met mijn vrienden kunnen houden. Maar nu ik in Wageningen zit verwatert dat. Zij hebben nog steeds hun vaste verkering en praten over onderwerpen die me niet meer zo aanspreken; uitzet voor het trouwen, bankstellen en auto's.