Nieuws - 7 november 1996

Student, Annemieke

Student, Annemieke

Mijn vriend heeft zijn studie niet afgemaakt. Dat vind ik niet slim, zeker niet als je al in je laatste jaar zit. Hij studeerde in Tilburg bestuurlijke informatiekunde aan de Katholieke Universiteit Brabant. Een studie met veel informatica en economie. Mijn vriend vond de studie saai en voelde zich niet op zijn gemak tussen al die balletjes op de universiteit. Hij heeft ook nog een jaar scheikunde gedaan, maar hij kon niet secuur genoeg werken. Zijn fijne motoriek is onvoldoende ontwikkeld. Dat is iets in de hersenen en hangt samen met de lichte mate van leesblindheid die hij heeft.

Nu is hij koerier bij EMS. Dat verdient niet echt goed. Daarom zal ik wel een goeie baan moeten vinden. Ik denk iets bij een levensmiddelenbedrijf, maar ik weet nog niet wat voor functie. In de toekomst kijken past niet bij mij, ik leef nu.

Op twee vakken na heb ik mijn propedeuse binnen. Een van die vakken is Voeding en voedsel. De eerste keer dat het examen gegeven werd was ik op vakantie. De tweede keer heb ik het examen onderschat. Andere studenten wisten dat het moeilijk zou zijn. Een van de docenten heeft letterlijk onderwerpen uit de colleges gehaald. Die mevrouw Blauw zei op een gegeven moment, toen er te veel gepraat werd, dat ze een onderwerp niet nog een keer zou uitleggen. Dat we dat wel op het examen zouden merken. Vervolgens heeft ze gevraagd naar feitjes en bijvoorbeeld uitkomsten van ondermeer een onderzoek over kleine kinderen en eiwittekorten. Er is ook geen dictaat van Voeding, een onderdeel van dat vak. Van Voedsel is wel een dictaat beschikbaar. Ik wil nu in december het vak halen.

Naast mijn studie heb ik geen hobby's of activiteiten - of het moet uitgaan zijn. Dat doe ik graag, bijvoorbeeld in Unitas of in de Marijkebar. Daar komt altijd een, weliswaar beperkt, groepje bewoners van de Marijkeflat. In het weekend ga ik naar Tilburg om daar te stappen. Vaak ga ik al op vrijdag; als het kan kom ik maandag pas terug. Omdat mijn vader bij NS werkt kan ik vrij reizen. Hij is directeur Materieel en werkplaatsen. Naast hem zijn er nog zes directeuren met daarboven weer een algemeen directeur. Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat hij doet. Hij is wel altijd van 's morgens vroeg tot 's avonds laat aan het werk. Ook in het weekend is hij vaak nog druk. Ik zou willen dat hij wat meer tijd voor zichzelf nam. Verder kan ik daar weinig over zeggen. Mijn ouders betalen per slot van rekening mijn studie.