Nieuws - 9 maart 1995

Steunpunten krijgen nieuw telefoonnummer

Steunpunten krijgen nieuw telefoonnummer

Studenten met vragen over hun studiebeurs moeten vanaf 15 maart een nieuw telefoonnummer bellen. Het huidige 06-nummer van de zestien regionale steunpunten wordt vervangen door 050 - 997755.

Het nieuwe nummer geeft toegang tot de eigen centrale van de Informatiebeheergroep. Volgens de IBG verbindt de centrale studenten sneller door naar een vrije steunpuntmedewerker dan de huidige centrale. Studenten betalen bij een telefoontje naar een steunpunt straks twintig cent per tik.

In 1991 moesten studenten met vragen over studiefinanciering ook rechtstreeks naar Groningen bellen. Door alle problemen met de invoering van het stelsel voor studiefinanciering raakte de centrale volledig overbelast en werd Groningen onbereikbaar voor studenten en scholieren. Met het inrichten van de steunpunten werd de mogelijkheid rechtstreeks naar de IB-Groep te bellen afgeschaft.

Ook bij de steunpunten ontstonden lange telefonische wachttijden. Om deze te verkorten, werden de centrales van de steunpunten eerder al onderling gekoppeld, zodat een beller automatisch werd doorgeschakeld naar een vrije medewerker bij een willekeurig steunpunt.

Tevens ontwikkelde de IB-groep een voice-response systeem waar bellers met eenvoudige vragen kunnen luisteren naar op band opgenomen informatie. Het voice-response systeem is na 15 maart ook geschikt voor bezitters van een kiesschijftoestel, aldus de IB-Groep.