Nieuws - 2 maart 1995

Splinters

Splinters

  • Burgerergernisjes 1: Op zaterdag je auto volladen met zooi voor de kraak aan de Marijkeweg. Gesloten slagboom en heer in grijze stofjas. Geen pasje? Maandag terugkomen. Pasjes worden aan Marijkeweg uitgegeven. Gratis. Alleen niet op zaterdag. Grijze stofjas houdt dan alleen toezicht. Zal wel iets met functiewaardering te maken hebben.

  • Burgerergernisjes 2: nieuwe TL-balk kopen. Oude inleveren bij winkel. Doen we niet mijnheer. U mag hem gratis inleveren, 't kost ons geld. En maar klagen dat het zo moeilijk is dat spul in te zamelen.

  • Een laatste burgerergenisje: bij het ongevraagd drukwerk nota bene een brief van de Consumentenbond. Of we lid willen worden, ook uit het oogpunt van het milieubesef van de Bond.

  • In het Engelse onderwijs scoren meisjes beter dan jongens; ook in de exacte vakken. Komt natuurlijk door de eeuw van het Thatcherisme. Nederland blijft achter, maar pas op mannen...Ze komen eraan en dan moeten jullie het echt van de gesloten netwerken hebben. Het zijn immers niet per se de slimmerds die de macht grijpen. Integendeel.

  • Paul Heeres moest van zijn fractie de onderwijsinstituten onderuit halen. Raakt hij zomaar overtuigd van de kwaliteit van de argumenten van het college. Pijnlijk. Moeten ze in de fractievergadering weer op zoek naar de verborgen agenda van het college. Besturen valt niet mee.

  • Goed nieuws van het instituut voor onderzoek van onderwijs: Onderwijsonderzoek dreigt te verdwijnen! Kunnen docenten en onderwijzers eindelijk weer eens gewoon aan het werk. Persbericht zal wel anders bedoeld zijn.

  • 't Wordt tijd dat medewerkers aan deze universiteit die slecht presteren, verwijderd worden....Je moet de trap van bovenaf schoonmaken. Dit meldde ons zusje Mare als mening van wetenschapdeskundige prof. dr van Raan. Wat is dat nou weer: een wetenschapsdeskundige? Boven aan de trap beginnen!

  • Uit datzelfde Mare: Begeleiders moeten voortaan paal en perk stellen aan de naar perfectie strevende student. Leve het maaiveld.

  • Loopbaanplanning bestaat niet! Deze volkswijsheid werd onlangs nog ontkend door een prijzig onderzoeksbureau dat onze afdeling PZ verweet te weinig oog te hebben voor de carrieremogelijkheden van personeel. Onlangs melden succesvolle carrierejagers als Lubbers, Tom van 't Hek en iets voormalig hoogs van Albert Heijn, dat je gewoon moet doen waar je zin in hebt; dan kom je er wel.... of niet natuurlijk. Carpe diem.

  • Vrouwenstudies in Tilburg houdt een enquete over het emancipatiebeleid en wil ondermeer weten hoe vaak de respondent het initiatief neemt tot een vrijpartij, of ze vaak roddelen en of ze mensen kunnen bezighouden op party's. Om het emancipatiebeleid in een breder perspectief te plaatsen, zeggen ze. Boven aan de trap beginnen, zullen we maar denken.