Nieuws - 9 mei 1996

Splinters

Splinters

  • Daar stond ie dan weer in de kwis Denktank op RTL 5. Charitatief universitair wetenschapsverkoper Alfons Rommelse was terug nadat hij een vorige keer ten onrechte struikelde over een vraag. Rommelse deed de reputatie van de Landbouwuniversiteit eer aan, al droeg hij niet het LUW-T-shirt en -petje. Hij bereikte twee keer de finale van Denktank en streek en passant een paar duizend piek op. Waar blijft het persbericht?

  • Dat was schrikken! Krijgt prof. Jo Hautvast een hoog lintje, spelt de burgemeester hem de verkeerde versierselen op. 't Is dat personeelsbaas Van Kamp alle lintjes kent. Volgens ons kan die dus ook best naar Denktank.

  • Het college heeft de problemen met Millennium - u weet wel, dat handige boekhoudprogramma - onder controle. Dat werd althans tegen de universiteitsraad gezegd. Datzelfde college van bestuur geeft vervolgens een nieuwsbrief uit waarin drie medewerkers de vloer mogen aanvegen met Millennium. Wat is 't nou: gaat het wel of gaat het niet goed?

  • Bureaucratie: een bevriend Russisch wetenschapper zag om de een of andere reden de aard van zijn verblijfsvergunning veranderd. Kan gebeuren. Daardoor was het ineens niet meer mogelijk om de omzetting van zijn rijbewijs te verlengen. Logisch: een toerist rijdt anders dan een gastmedewerker, een fellow of een vluchteling.

  • Hebben de boeren al geklaagd over de aanhoudende droogte?

  • De promovendus die meende dat de kwaliteit van het werk van Mulisch onvoldoende is om in aanmerking te komen voor de Nobelprijs, mocht die stelling niet afdrukken. Ondanks het feit dat Hugo Brandt Corstius wekenlang het werk van 's lands grootste auteur pagina voor pagina onderuit haalde. Een andere promovendus kreeg gewoon zijn bul, hoewel de promotiecommissie openlijk afstand nam van een van de stellingen, die ze niet wetenschappelijk onderbouwd achtte. 't Zijn bizarre tijden.

  • Drie Leidse biologen versterken DLO-top, meldt Bio-nieuws. Die Leidse gasten blijken zich overigens al enige tijd op het ministerie van LNV te hebben genesteld. Nu begrijpen we waarom soms typisch Wageningse onderzoeksopdrachten in Leiden terechtkomen. Niks niet kwaliteit, maar old boys on memory lane.

  • Tijdens de 5-mei-feesten reed een Edense automobilist in Wageningen in op twee mannen die openlijk blijk gaven van wederzijdse affectie. Vrijheid vraagt om onderhoud, zullen we maar denken.