Nieuws - 9 februari 1995

Splinters

Splinters

  • Of we eindelijk eens de namen van de DLO-instituten goed willen weergeven. Dus niet meer het DLO-instituut IMAG, maar het DLO-instituut IMAG-DLO. Uit het oogpunt van herkenbaarheid enzo. Of u dus voortaan wilt lezen bij ATO, dat wij ATO-DLO van DLO bedoelen. Voelt u.

  • De Rekenkamer - mestnormen bij lange na niet gehaald - heeft ongelijk; het RIVM - mestnormen onhaalbaar bij huidige veebezetting - heeft ongelijk; het CBS - fytase werkt onvoldoende - heeft ongelijk; alleen het Produktschap voor Vee en Vlees en haar guru Rob Tazelaar (ook alumnus) hebben gelijk: mestverwerking, mestverplaatsing en fytase lossen alle problemen op. Slaapt u rustig verder.

  • Dierenleed is verder geen item, behalve als ze in Engeland nog meer actievoerders doodrijden. Naar incident. Voor het imago van het kalfsvlees dan natuurlijk. Daarom biedt Tazelaar aan alle Engelse kalfjes hier in groepshuisvesting te zetten. Tof, alleen de importeurs werken niet mee: die hebben ook klanten met boxen ofzo.

  • Vergeten te melden: verscheen bij een onderwijsdebat zomaar de minister van Landbouw in de Kamer. Zo hoort het eigenlijk, maar het was sinds mensenheugenis niet meer gebeurd: er moesten wat gezichten worden gered. Met name die van rookie Jorritsma van D66 die zomaar de LUW wilde uitsluiten van de cursusduurverlenging. Foutje, maar dat kon niet worden gezegd. Vandaar dat de motie van tafel zou gaan als de minister zelf zou komen... En dan komt ie natuurlijk. Zo kennen we ze weer in Den Haag.

  • Creatief: de letterenfaculteit in Amsterdam gaat vijftien promobursalen aanstellen. Vermijden ze wachtgeld en over de periode van vier jaar zijn ze 80.000 gulden goedkoper uit, per stuk, terwijl het proefschrift volledig meetelt voor de outputfinanciering. Wageningen houdt nog vast aan de goede rechtspositie en het ontslag van allen in het rugnummerelftal.

  • Slechte verliezers: ze hadden ook vijf jaar gewild, de algemene universiteiten, niet dat zij of hun studenten er een jota mee opschieten, maar om het principe. Omdat ze geen deel hebben aan de windowdressing van hun technische collega's, weigeren ze nu deel te nemen aan de discussie over de stelselherziening. Bravo! Waar die discussie over gaat? Geen idee, maar principieel is het wel.

  • Leuk he, dat de burgemeester van Ochten Zomerdijk heet en de verantwoordelijk gedeputeerde Dijkhuizen. In het circuit lopen ook nog een Dijkstra en een Betuw belangrijk te wezen. Dat komt dus wel goed.