Nieuws - 21 maart 1996

Splinters

Splinters

  • Volgens de VVD-fractie in de gemeenteraad staan er ergens in Wageningen Hoog twee levensgevaarlijke bomen. Milieu-inspecteurs gaan een kijkje nemen. Waarom ook niet. Laten we vooral alles milieu noemen. Hebben we het tenminste nooit meer nergens meer over.

  • Is het cannabisprobleem eigenlijk ook niet een beetje een milieuprobleem? Toch?

  • En wat rolt er in onze bus? Een advies over Biodiversiteit. De raden bevelen aan eerst het begrip biodiversiteit en zijn consequenties te verhelderen en vervolgens te communiceren met de samenleving om betrokkenheid bij en draagvlak voor het benodigde beleid mogelijk te maken." De consequenties van biodiversiteit verhelderen.???? Als de minister het maar begrijpt.

  • Nederlanders drinken steeds meer wijn, begrijpen we uit een Rabobankrapport. In 1970 5,2 liter per persoon per jaar, in 1994 drie keer zoveel. De Fransen hebben in dezelfde periode hun gezuip met de helft teruggebracht tot zo'n 63 liter per persoon per jaar. Die zijn natuurlijk en masse gaan blowen van onze superieure Nederwiet. De irritatie van Chirac is dus landbouweconomisch van aard. 't Is soms zo simpel.

  • Volgens een visitatierapport Rechten, u weet wel van wijze en vooral oude mannen, moeten universitaire juristen zich meer met grote maatschappelijke vragen gaan bezighouden. En wij maar denken dat die vragen afgeschaft waren.

  • Ander landelijk nieuws: hogeschoolsteden hebben ontdekt dat ze de huisvesting van hbo-studenten volwassen moeten regelen. Gefeliciteerd.

  • Stukkie in het ongevraagde maar fraaie drukwerk van Aiesec, A4-magazine: een geschokte academische PR-middenstander ontdekte bij een themadag waar hij sprak honderden studenten in driedelig grijs, blauw en zwart. Wat is er mis mee, schrijft ie: Alles. Jonge mensen in de kleding van opa en oma. Het erge is natuurlijk dat ze ook nog denken dat dit normaal is." We geven het maar even door.

  • Binnenkort zijn de Oscar-uitreikingen. Een absoluut oninteressant item, maar het is wel de bloody limit als straks de BBC op zwart moet op onze duurbetaalde kabels, omdat een of andere commerciele exploitant de rechten op die onzin heeft. Straks gaan de buitenlandse kanalen zeker ook op zwart omdat ze een ook binnen Nederland verkochte voetbalwedstrijd uitzenden. Bah.