Nieuws - 22 februari 1996

Splinters

Splinters

  • A dynamic, thrilling, life changing event. Experience your power emotions. Deze tekst troffen wij aan in de vier-kleurenbrochure over een long weekend met Antony Robbins in Brussel. De goeroe is persoonlijk mentor van Agassi, Clinton, Gorbatsjov en... Pamela Anderson. Yes! Voor slechts 1790 gulden exclusief btw heeft u het mobiliteitsbureau niet meer nodig. Een cassette, met Robbins gezever, is op de redactie af te luisteren.

  • Elke brief, offerte of zending van het Grafisch service centrum gaat gepaard met een schriftelijke milieubeleidsverklaring. Wij zien een snelle optie om papier te besparen.

  • Robbins in Brussel en dus komt, heel marktgericht, de Erasmusuniversiteit met Yomanda. De wereld wil genept worden en waarom zou je daar als universiteit boven gaan staan?

  • Het blad Innovisie weet dat biochemici in Wyoming via genetische manipulatie bacterien spinrag laten maken. Met Innovisie vragen wij ons af: waarheen leidt de weg.... n 't Niveau van mavo-scholieren benadert in een kwart van de gevallen dat van vwo'ers, zegt het nationaal toetsinstituut Cito. Kunnen de toelatingseisen voor universiteiten eindelijk omlaag en de studentenaantallen weer omhoog.

  • De volstrekt onbekende Wageningse hoogleraar Adolf Mayer uit de vorige eeuw is de vader van de wereldwijde virologie. Wij eisen borstbeelden, plaquettes en pleinen.

  • DLO meldt in zijn Agrion dat het Project Kenniscentrum Wageningen is afgerond. En wij maar denken dat het net in de steigers stond. Cultuurverschillen, laten we het daar op houden.

  • Ook leuk van DLO: de kop Desnoods maken we een aardbei met dropsmaak. Lijkt ons echt goor. Ze willen ook wel blauwe katoen ontwerpen en maatwerkbieten. 't Valt toch wel mee met die cultuurverschillen.

  • Tip voor de vervoersplanfreaks: voer, net als de Vrije Universiteit, betaald parkeren in en houd dat in op de salarissen. Zal wel niet kunnen en we zullen nooit begrijpen waarom niet.

  • Telefoontje van een bezorgde medewerker: Wat is er eigenlijk tegen genetisch gemodificeerde planten? Zo in zijn algemeenheid begrijpen wij dat ook niet.

  • De scheidende en af en toe scheldende biochemicus Cees Veeger vindt onze rector Kees Karssen wetenschappelijk niet in orde. Volgens het wetenschappelijk jaarverslag 1994 publiceerde rector Kees in dat jaar zeven artikelen in internationale tijdschriften en een abstract. Professor Cees bleef steken op vijf. Alleen professor Cees was een keer eerste auteur; beiden waren in de overige gevallen co-auteur. Feiten professor Cees, feiten.