Nieuws - 18 januari 1996

Splinters

Splinters

  • Het college van bestuur heeft besloten niet langer te spreken over de opheffing van de studierichting Agrosysteemtechniek, maar over de toekomst van de studierichting. Uh, fijn, geloven we.

  • Docenten maken zich zorgen over het studiecontract. Als een student niet tevreden is, kunnen we dan voor de rechter worden gedaagd, vroeg er eentje benepen aan een belangrijke functionaris. Laten we het positief bekijken: als een docent niet tevreden is, hoeft hij geen onvoldoende te geven, maar kan hij de student voor de rechter dagen. 't Wordt steeds leuker op de universiteit.

  • Voor het roddelcircuit: Waarom gaat financieel baas Schuilenburg weg? Een paar opties: de financiele sanering gaat hem te langzaam; hij wil werken, niet vergaderen; het heeft nooit geklikt tussen hem en de secretaris; hij is het niet eens met de verhuizing van studentenzaken; nu Millennium klaar is, heeft ie niets meer te doen; hij wil voortaan op de fiets naar zijn werk kunnen; de derde-geldstroommarkt stort in en iemand moet daarvoor de schuld op zich nemen; hij wordt overvleugeld door bright young women op zijn afdeling; hij is het vertrek van Ymkje de Boer nooit te boven gekomen; hij wordt ziek van dat soort geroddel op het Bestuurscentrum; hij wil gaan lezen en schrijven; hij heeft altijd al van koeien gehouden; hij wil persoonlijk bijdragen aan de bezuinigingen en hoopt dat zijn voorbeeld wordt gevolgd door minder succesvolle hoofden en dito directeuren; de universiteit is nu echt bijna failliet... Of hij heeft gewoon een leuke nieuwe baan gevonden, maar ja, dan ben
    je snel uitgel....

  • Inbraak bij Justitie in Amsterdam. Er is dus sprake van een criminele informant binnen de organisatie en de inbraak was dan ook een cover up, zo luidde het officiele commentaar??? Het werd nog afgedrukt ook. Vroeger wilden wij journalisten soms bewijzen en feiten.

  • Persberichtje: studenten hebben maar 32 uur per week tijd voor hun studie. De rest van de tijd moeten ze geld verdienen. Zou het echt kunnen: een benedenminimale basisbeurs, samen met een tempobeurs?

  • Wie op het Utrechts Thorbecke-lyceum een ruzie met wapens uitvecht, hoeft gelijk een dag niet te komen... De Volkskrant noemt die uitspraak scherp. Tsja.

  • De Leidse orthopedagoog Wiering vindt autoritair gedrag misschien niet goed, maar wel duidelijk. Kijk, daar heb je wat aan.